Middelalderens Sørøvere

Sørøvere kender vi alle fra vores barndom, men kender I historien om sørøverne i Østersøen? På denne tur kommer vi tæt ind på livet af middelalderens såkaldte sørøvere, deres hverdag, motivationer og hvem de var.

Glem alt om Kaptajn Klo og Jack Sparrow, for i middelalderen havde Østersøen sine egne berygtede sørøvere, der gjorde livet surt for købmændene omkring middelalderens Østersø – også på Bornholm! I løbet af turen vil I møde nogle af de ægte sørøvere fra middelalderen og I vil lære en masse sjove og overraskende facts om dem.

Turen er et anderledes formidlingsforløb, hvor vi igennem dramatiseringer, quizzer og drabelige fortællinger sammen med eleverne kommer tæt ind på livet af datidens såkaldte sørøvere, deres hverdag, motivationer og hvem de var. Turen vil give eleverne et indtryk af at historiske fænomener er omskiftelige over tid og at det kan betale sig at kigge en ekstra gang, når man tror man ved alt om ”dengang”.

I løbet af turen involveres eleverne på mange forskellige måder med fokus på et spændende og overset kapitel i Danmarkshistorien, som har spillet en stor rolle for vores øsamfund og ikke mindst Bornholm: Krig, kapringer og røveri til søs i middelalderen.

Undervisningsmaterialer:

Her findes bl.a. introbog til middelaldercentret ”Velkommen til middelalderen og til Bornholms Middelaldercenter” og opgavearkene ”Levende Billeder”, som er målrettet mellemtrinet. De er opdelt i 5 tematiske grupper, men kan også kombineres efter egne ønsker.
Sørøversange fra bogen ”En rigtig røverhistorie” kan lyttes til her.

Praktisk info

Adresse

Stangevej 1, Østerlars, 3760 Gudhjem - Mødested: Ved indgangen

Email

booking@bornholmsmiddelaldercenter.dk

Websted

bornholmsmiddelaldercenter.dk

Telefon

+45 56 49 83 19

Pris

85,- kr. pr. elev, 2 lærere gratis med i klasser med over 15 elever. Prisen inkluderer entré til Østerlars Rundkirke og til Bornholms Middelaldercenter.

Varighed

2 timer. Gruppen er herefter velkommen til at fortsætte på egen hånd på middelaldercentret indenfor åbningstiden.

Tidspunkt

Hele året

Fællesmål

  • Fag: Historie
  • Målgruppe: 1.-9. klasse (Indskoling/Mellemtrin/Udskoling)
  • Deltagerantal: 15-30 elever
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00