I lære som stenhugger

Moseløkkens Stenbrudsmuseum

Stenindustrien var for 100 år siden øens største industri, og rundt på øen ligger over 100 nedlagte stenbrud.

Moseløkken Stenbrud ligger i gåafstand fra Hammershus og er en af øens få aktive stenbrud. Her kan man møde fortiden i bruddet, hvor der stadig arbejdes og ved Moseløkkehus, hvor to stenhuggere viser og fortæller, hvordan det var at arbejde med stenen. I huset er der en udstilling, hvor man i billeder, lyd og genstand kan opleve arbejdet.

Vi har masser af værktøj og huggepladser, så eleverne kan iført sikkerhedsbriller og under kyndig vejledning selv prøve kræfter med stenen og tage en selvlavet souvenir med hjem.

Praktisk Information:

Forbered gerne besøget. På www.moseloekken.dk kan I se film, billeder og downloade hæftet ”Hårdt som sten” som fortæller om stenindustriens historie på Bornholm.

Prisen på undervisningsaktiviteten inkluderer rundvisning, instruktion, lån af værktøj og sikkerhedsbriller og så meget sten man kan slæbe med hjem.

Praktisk info

Adresse

Moseløkkens Stenbrudsmuseum, Moseløkkevej 9, 3770 Allinge

Email

info@moseloekken.dk

Websted

moseloekken.dk

Telefon

+45 56 48 04 68

Pris

70 kr. pr. elev og 70 kr. pr. voksen/lærer

Varighed

1½ - 2 timer

Tidspunkt

Fra påske til og med efterårsferien

Fællesmål

  • Fag: Historie
  • 6 - 9 klasse, samt gymnasium: Eleverne lærer at perspektivere egne og andres historiske fortællinger i tid og rum - og at kunne sammenligne egne livsbetingelser med foregående slægtleds og diskutere, hvilke forhold der er ens, hvilke der er forskellige og baggrunden herfor.
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00