Flugten fra Hammershus

Kongedatter Leonora Christinas fangenskab og vovede flugtforsøg fra Hammershus er hovedtema i denne dejlige oplevelsestur, som fører jer rundt om og ind i borgen fra søsiden – igennem betagende smukt landskab og imponerende mure.

En af de mest dramatiske historier fra Hammershus’ fortid er om kongedatteren Leonora Christina og hendes mand, Corfitz Ulfeldt, der lavede et vovet flugtforsøg, da de sad fængslet på borgen i 1660-61. Med den fortælling som hovedtema ser vi på, hvordan en borg som Hammershus er opbygget – hvor svær den er at indtage og ikke mindst flygte fra.

Turen op på borgen går igennem den smukke Mølledal, der byder på fortryllende views på den imponerende klippeknude, som Hammershus er bygget på. Samtidig giver denne lidt utraditionelle vej op på borgen også et godt indtryk af, hvor vanskeligt tilgængelig og genialt placeret borgen egentlig var.

Undervejs følger vi den spændende historie omkring Christian 4.s datter, Leonora Christina, og hendes mand Corfitz Ulfeldt, som sad i fængsel i Manteltårnet i 1660-61, anklaget for landsforræderi. Hvordan var det kommet så langt? Hvordan var magtfordelingen dengang?

På selve borgen giver formidleren også en introduktion til Hammershus’ historie og bygninger, så eleverne får et indtryk af dagliglivet på borgen i gamle dage.

Praktiske oplysninger: På Hammershus er det altid godt at have vind – og vandtæt tøj med i rygsækken.
I perioder med megen regn kan det være vanskeligt at gå tørskoet igennem Mølledalen – så tager vi i stedet den traditionelle vej over broen.

Undervisningsmaterialer: Du kan læse mere om Hammershus på Naturstyrelsens hjemmeside.

Praktisk info

Adresse

Hammershus Slotslyngvej 9, 3770 Allinge - Mødested: Handicap & busparkeringen nedenfor indgangen til Hammershus Besøgscenter.

Email

booking@bornholmsmiddelaldercenter.dk

Websted

bornholmsmiddelaldercenter.dk

Telefon

+45 56 49 83 19

Pris

96 kr. pr. elev, 2 lærere gratis med i klasser med over 15 elever.

Varighed

2 timer

Tidspunkt

Hele året

  • Relevant for hvilke fag: Historie
  • Målgruppe: 4.-9. klasse (Mellemtrin og Udskoling)
  • Deltagerantal: 15-30 elever
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00