Aktivitet på en af Bornholms mest børnevenlige seværdigheder

Dyr er fantastiske formidlere. Kom forbi Bornholms Rovfugleshow med din klasse, og giv dine elever mulighed for at lære med alle sanser.

Nogle elever lytter til dyrepasserens ord eller latterfuglens kalden. Andre mærker ponyens pels eller falkens vægt, når den lander i håret. Nogle lægger mest mærke til de små fjer på uglens klør, som den sanser byttet med. Men fælles er, at alle får ny viden og læring med hjem. Derfor elsker vi at have skoleklasser på besøg her på Bornholms Rovfugleshow.

Vi gør biologi, anatomi, naturhistorie og alle de andre naturvidenskabelige fag levende. Når I besøger os, kommer I med på en oplevelses-rejse fra dyrenes opstandelse til nutidens skabninger. Det hele fortalt gennem levende dyr i vores shows. Vi laver 5 shows hver dag, hvor I både kan smage på insekter, stirre ind i en ugles iskolde blik og lære, hvad en høne har til fælles med en ørn og de flyvende dinosaurer. I år har vi udvidet med endnu flere superhelte. I møder f.eks. verdens stærkeste kvælerslange, skildpadder, der kan blive 188 år gamle, edderkopper på størrelse med en middagstallerken og verdens største insekt.

Når entréen er betalt, får I adgang til alle dagens shows (se herunder).

I kan være her hele dagen fra 10-15.30 eller kortere, hvis det passer bedre i jeres planer.

Programmet

Herunder er programmet for hele dagens aktiviteter på Bornholms Rovfugleshow.

10.00-10.30: Ankomst og introduktion

Hvis I ønsker det, laver vi en kort introduktion til dagen, inden programmet går i gang. Her kan eleverne få udleveret spørgeskemaer med opgaver, de skal løse gennem dagen.

10.30-11.00: SHOW: Havørnens livret og smagen af insekter. Bag om rovfugleshowet

Hvad spiser en rovfugl egentlig? Vi smager på melorme og ser, hvordan dyrepasserne tilbereder mus og rotter til fuglene. Måske skal I også hjælpe med at partere en kanin.

11.30-12.00: SHOW: Kom tæt på de dyr, der var her længe før dinosaurerne (og os)

Vi ser på naturens mindste superhelte: Vandrende pinde, der er eminente til camouflage. Fugleedderkopper med de giftigste hugtænder og skorpioner, der kan flænse og fastholde byttet med deres kraftige klo.

12.30-13.00: SHOW: Da vanddyrene gik på land og fik nye superkræfter

Vi følger vanddyrene, der gik på land og med tiden udviklede sig til krybdyr. Vi skal bl.a. møde en skægagame, der kan gå et helt liv uden at drikke vand. Vi ser verdens stærkeste kvælerslange angribe sit bytte, og måske kigger vores skildpadde Einar også forbi.

13.30-14.00: Indendørs rovfugleshow

Et indendørs fugleshow kan noget særligt. Her mærker I vingesuset fra en grib eller en falk helt tæt på, når fuglen stryger lige hen over jeres hoveder. Eleverne kan lugte forskellen på den enorme grib og en lydløs ugle – og måske får en af dem en falk i håret.

14.15-14.45: Udendørs rovfugleshow

Vi ser falken jage i et hæsblæsende tempo og ørnen svæve majestætisk over os. Vågen flyver lige forbi jeres skulder og viser sig som en af skovens mest adrætte jægere. Måske hjælper en af jer med at holde en ugle eller prøver, om I kan løbe hurtigere, end en høg kan flyve.

15.00-15.30: Opsamling

Vi runder af sammen og tjekker evt. elevernes svar på spørgeskemaerne.

Inkluderet i dagen er også tid til at klappe vores kaniner og høns, fodre får, måske ride en tur på en pony eller lege på vores store legeplads.

Vil I have mere læring og bevægelse?

Fuglestien er en håndboldgolf-bane, hvor børnene skal skyde fugle (med en bold) og samtidig får viden om dyrenes rekorder, sanser og tilpasning. Det er en fin måde at få motion ind i dagens program. Banen ligger i vores skov, hvor der er masser af plads til at brænde lidt krudt af.
Fuglestien er et tilkøb, som koster 30 kr. per person.

Praktisk info

Adresse

Bornholms Rovfugleshow, Lundsgårdsvej 4, 3700 Rønne, Danmark

Email

info@bornholmsrovfugleshow.dk

Websted

bornholmsrovfugleshow.dk

Telefon

+45 96 79 30 37

Pris

Hele dagen (kl. 10-15.30) for 90 kr. pr. elev/lærer. Hvis klassen ønsker at prøve Fuglestien, koster det 30 kr. ekstra pr. person.

Varighed

5½ time

Tidspunkt

April til oktober eller efter aftale

Klassetrin

  • Dagen kan tilpasses alle aldersgrupper.
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00