Besøg et tidligere tophemmeligt militært anlæg

Besøg os på Bornholmertårnet

Besøg et superhemmeligt og topsikret militært anlæg

Bornholmertårnet ved Dueodde er et oplevelsescenter som er åbent for skoleklasser og grupperejser hele året. Udsigten fra det 70 meter høje tårn er ganske enkelt betagende, med et fantastisk view ud over Dueodde og en stor del af Østbornholm. Og bare rolig – der er elevator for de der ikke orker trappen med de mere end 400 trin. Udsigten er kåret til Bornholms Bedste.

Her kan I opleve en tidligere totalt hemmeligstemplet spioncentral, som blev åbnet for første gang for offentligheden i foråret 2015. I NATO´s tidligere lyttepost har vi lavet en stor billedudstilling som fortæller om 2. Verdenskrig og Bornholms helt særlige rolle hvor øen blev bombet efter Danmarks Befrielse; og især om Den Kolde Krig og dens betydning for øen.

I kan se de spændende og topsikre lokaler hvor Forsvarets Efterretningstjeneste fulgte med i troppebevægelser, bl.a kommunikation mellem kampvogne under Sovjets besættelse af Tjekkoslovakiet i 1968. Den spændende historie om Sovjetunionens aktiviteter på  Bornholm er rigt illustreret og fortalt i udstillingerne, hvor tekst, billeder og film kommer godt rundt om bl.a den Sovjetiske bomning af Rønne og Nexø.

Jeres besøg starter med at vores guider holder et oplæg med spændende anekdokter fra deres egne erfaringer under Den Kolde Krig på Bornholm. De fortæller også om selve bygningerne, tårnet, lyttestationens historie og fremviser nogle af de apparater der blev brugt. Efter guidernes oplæg bliver eleverne sendt ud på vores spionjagt. Jagten giver et godt og informativt indblik i verdenshistorien og giver viden om 2. Verdenskrig og Den Kolde Krig. Spionjagten, hvor man skal finde svar på en række spørgsmål, fører hele vejen rundt i udstillingerne, op og ned i både det 70 meter høje tårn, fyrtårnet og i området udenfor.  En sjov og lærerig tur for alle, hvor spørgsmålene er tilpasset aldersgruppen.

I skoven ved  siden af Bornholmertårnet ligger 2 tyske kanonstillinger fra 2. Verdenskrig. De to meget kraftige kanoner kom aldrig i brug, men de metertykke bunkers vil de næste mange, mange år vidne om en grum tid. På trods af uhyggen er de to bunkers en anderledes og spændende oplevelse.

Vi vil foreslå at turen afsluttes med at se en film i vores biograf. Her kan vælges mellem en film der handler om lyttestationen og den rolle under Den Kolde Krig, eller en film om en russisk gasmaske der blev fundet på Hammershus.

Bornholmertårnet modtog i 2015 Oplevelsesøkonomiens Innovationspris (INVIO) – Liljeprisen.

Praktisk info

Adresse

Strandmarksvejen 2, 3730 Nexø

Email

info@bornholmertaarnet.dk

Websted

bornholmertaarnet.dk

Telefon

+45 40 20 52 40

Pris

Prisen er kr. 50 pr. person for lejrskolegrupper. To lærere kommer gratis ind ved over 20 elever.

Varighed

Vi anbefaler at skoleklasser afsætter ca. 2 timer til besøget i Bornholmertårnet.

Tidspunkt

Åbent alle ugens dage fra d. 8. april 2017 til d. 22. oktober 2017 fra kl. 10.00 til 17.00. Udenfor sæsonen kan åbnes efter aftale.

Fagligt udbytte:

  • Fag: Historie, Geografi
  • Fællesmål: Ud af Undervisningsministeriets 29 emner i Historiekanon, berører Bornholmertårnet 4, nemlig "Murens Fald", "Maastricht 1992", "Augustoprør og Jødeaktion 1943" samt "FN´s Verdenserklæring om Menneskerettigheder".
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00