Rundvisning i Østerlars Rundkirke

Østerlars Rundkirke er på alle måder fascinerende, som kirke, som ”borg” og som levende vidne om Bornholms spændende middelalderhistorie. Oplev alle kirkens spændende detaljer og dyk ned i dens historie på denne tur.

Den imponerende kirkebygning – Bornholms største rundkirke – vidner om, at middelalderen ikke er længere væk, end at bygninger fra en svunden tid, stadig tjener det formål som de blev bygget til, for mere end 800 år siden. Mange af vores kulturelle rødder blev lagt dengang.

Guiden, klædt i middelalderdragt, tager jer med på opdagelse i og omkring kirken og fortæller om dens indflydelse på hverdagen i middelalderen, og om tro både før og i middelalderen. I får en levende forestilling om kirkens mange funktioner og et indblik i dens spændende historie.

Ude og inde i rundkirken tager vi dens særpræg og de enkelte rums funktion under lup og ser også på dens smukke kalkmalerier, som fortæller gode historier om middelalderens forestillingsverden og religiøsitet.

Praktiske oplysninger: I må gerne tage billeder, dog ikke med blitz inde i kirken, af hensyn til kalkmalerierne.

Det anbefales at besøge Bornholms Middelaldercenter efter rundvisningen i kirken. Middelaldercentret ligger kun ca. 500 m fra rundkirken. Her kan I få et levende indtryk af dagliglivet i middelalderen.

Undervisningsmaterialer:
Her findes bl.a. introbog til middelaldercentret ”Velkommen til middelalderen og til Bornholms Middelaldercenter” og opgavearkene ”Levende Billeder”, som er målrettet mellemtrinet. De er opdelt i 5 tematiske grupper, men kan også kombineres efter egne ønsker. På samme side findes også hæftet ”Levende Billeder” som er målrettet udskolingen og voksne.

Praktisk info

Adresse

Østerlars Rundkirke - Vietsvej 25, Østerlars, 3760 Gudhjem - Mødested: Klokketårnet ved Østerlars Rundkirke

Email

booking@bornholmsmiddelaldercenter.dk

Websted

bornholmsmiddelaldercenter.dk

Telefon

+45 56 49 83 19

Pris

69,- kr. pr. elev, 2 lærere gratis med i klasser med over 15 elever. Prisen inkluderer entré til Østerlars Rundkirke.

Varighed

1 time

Tidspunkt

Bedst fra april til oktober.

  • Relevant for hvilke fag: Historie; Kristendomskundskab
  • Målgruppe: 1.-9. klasse (Indskoling/Mellemtrin/Udskoling)
  • Deltagerantal: 15-30 elever
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00