På oplevelse i middelalderen

En spændende tidsrejse rundt i bonde- og stormandsmiljøet på Bornholms Middelaldercenter, hvor eleverne med hjælp af rekvisitter og kostumer kommer til at indgå i små rollespil, der vækker historien til live.

Turen rundt på Bornholms Middelaldercenter foregår ved hjælp af små indbyggede rollespil: Formidleren lægger op til specielle historiske situationer, som eleverne dramatiserer ved hjælp af få rekvisitter. Gennem fortællingerne og de små spil får eleverne et levende indtryk af dagliglivet i middelalderen, klædedragterne, maden, magtforhold, handel – alt hvad der prægede menneskernes liv.

I dialog med eleverne kommer formidleren også omkring emner som tro og overtros indflydelse i dagliglivet, eller krige og magtkampe, som ændrede tilværelsen for mange, og gav anledning til byggeri af forsvarsværker som befæstningen omkring vores rekonstruerede stormandsgård. Ved dette skift mellem fortælling og dramatisering får eleverne en levende indsigt i de forskellige sociale gruppers leveforhold i middelalderen.

Turens gennemgående emne er ret og straf, og rollespillenes små iscenesatte konflikter mellem samfundets forskellige medlemmer giver eleverne et indtryk af magtforhold og retsopfattelse dengang. Konflikterne afgøres til sidst i en retssag, hvor eleverne på egen krop får en fornemmelse af hvordan man afgjorde forskellige tvister i middelalderen. Det sætter vores eget samfund i perspektiv og giver rig anledning til at diskutere fairness, moral og ”rigtig” og ”forkert”.

Turen slutter af med én times aktiviteter på middelaldercentret, hvor eleverne sammen med formidleren får mulighed for selv at engagere sig og afprøve deres færdigheder.

Praktiske oplysninger:

Denne tur indeholder én times aktiviteter, f.eks. bueskydning eller middelalderlege. Aktiviteterne kan variere fra tur til tur. Kontakt os, hvis I har specielle ønsker.

Undervisningsmaterialer:

Her findes bl.a. introbog til middelaldercentret ”Velkommen til middelalderen og til Bornholms Middelaldercenter” og opgavearkene ”Levende Billeder”, som er målrettet mellemtrinet. De er opdelt i 5 tematiske grupper, men kan også kombineres efter egne ønsker.

Praktisk info

Adresse

Bornholms Middelaldercenter - Stangevej 1, Østerlars, 3760 Gudhjem - Mødested: Ved indgangen

Email

booking@bornholmsmiddelaldercenter.dk

Websted

bornholmsmiddelaldercenter.dk

Telefon

+45 56 49 83 19

Pris

95,- kr. pr. elev, 2 lærere gratis med i klasser med over 15 elever. Prisen inkluderer entré til Østerlars Rundkirke og til Bornholms Middelaldercenter.

Varighed

3 timer inkl. 1 times aktiviteter. Gruppen er herefter velkommen til at fortsætte på egen hånd på middelaldercentret indenfor åbningstiden.

Tidspunkt

Hele året

Fællesmål

  • Relevant for hvilke fag: Historie
  • Målgruppe: 4.-6. klasse (Mellemtrin)
  • Deltagerantal: 15-30 elever
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00