Så skal der drikkes – Kom og skål med

Bornholms Drikkefestival så dagens lys for første gang i 2018. Den kommende weekend er det tid igen til at invitere øens gæster, branchefolk samt bornholmere til at opleve smagen af alt det drikkelige øen byder på.

 

De våde varer fylder en del på Bornholm. Faktisk så meget at Bornholm har sin helt egen drikkefestival. I dagene 27. – 29. september smager, skåler og fejrer vi alt, hvad Bornholm kan tilbyde af drikkelige herligheder.  Med markedspladser, workshops, virksomhedsbesøg, sensoriske smagninger, samt et væld af tilbud, også kombineret med spiseoplevelser, er der lagt op til en oplevelsesrig weekend. Der bliver mulighed for at smage alt fra håndbrygget øl til vandkefir, kryddersnaps, kombucha, most, saft, snaps, gin, cider og mange andre drikke. Festivalen byder derudover på DM i kryddersnaps for både amatører og professionelle.

Den gamle brænderiby Svaneke er centrum for festlighederne med boder, scene, og spændende aktiviteter. I Svaneke skaber festivalen en akse gennem byen. Fra Restaurant Svaneke Bryghus over Torvet, ned af Brænderigænget, ind i Restaurant Pakhusets gårdhave og ind og ud af en række butikker og beværtninger i byen. Restaurant Pakhusets gårdhave er hovedscenen, hvor blandt andet DM i kryddersnaps og workshops finder sted.

”Med oplæg, urteture, workshops, smagninger og rundvisninger er der rig lejlighed til at blive klogere på hvordan man kan arbejde med lokale smage i diverse drikkevarer,” fortæller Thomas Guldbæk, formidlingschef fra Gourmet Bornholm.

 

Udover at vise hvad Bornholm byder på af skønne drikkevarer, har festivalen til formål over tid, at sikre flere gæster udenfor sæsonen og dermed styrke den danske og udenlandske turisme til øen. Peter Juhl, Temakoordinator Destination Bornholm udtaler:

 

Bornholm har noget at byde på hele året. Drikkefestivalen er blot ét eksempel på at iværksætteri og lokal madkultur går hånd i hånd med en udvidet turistsæson”

Festivalen slutter søndag den 29. september med Æblets Dag på Gaarden – Bornholms Madkulturhus. Denne dag, som i år indgår som en vigtig del af Bornholms Drikkefestival, er fuld af liv, atmosfære og markedsstemning og plejer at tiltrække ca. 2500 gæster.

Drikkefestivalen arrangeres af Gourmet Bornholm og Destination Bornholm i samarbejde med Svaneke Bryghus, Bülow Glas, Bornholms Kildevand, Aalborg Basis, Team Bornholm og Bornholmtours.

Læs mere på bornholm.info/drikkefestival, hvor du også finder programmet for dagene. Her finder du også link til at finde alle de øvrige madoplevelser på Bornholm under Bornholms Drikkefestival.

 

Spørgsmål til ovenstående pressemeddelelse bedes rettet til Destination Bornholm,  Pernille Lydolph 24271004, pernille@bornholm.info eller temakoordinator Peter Juhl 2258205, peter@bornholm.info  eller  Gourmet Bornholm Thomas Guldbæk 29275964 thomas@gaarden.nu

 

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00