Vinterøen Bornholm

Bornholm er noget særligt hele året. Det ved bornholmerne. En række nye tiltag skal motivere øens gæster til at besøge Bornholm hele året, ikke mindst om vinteren.

Foto: Semco Balcerski

Når vintertæppet lægger sig over Bornholm, lukker dele af øen ned.  Sådan skal det ikke være i år. Dette har der været talt om på øen i snart mange år, men muligheden for at få gæster til øen, også om vinteren, har ikke været større end nu. Bornholm er populær som måske aldrig før, og allerede sidste vinter oplevede øen et stigende antal gæster i vinterperioden.

Destination Bornholm har derfor ansøgt og fået midler fra Erhvervsstyrelsen til at arbejde med vinterturisme. Dermed er øens markedsføringsorganisation med til at understøtte en vigtig indsats, som bl.a øens kulturinstitutioner og byer som fx Svaneke også er gået aktivt ind i. Samarbejde er nøgleordet hvis dette skal lykkes. Pernille Kofod Lydolph, direktør Destination Bornholm udtaler:

Vores ønske er, at endnu flere bakker op om en fælles indsats omkring at styrke vinteren,” og fortsætter: ”Vi er kommet langt som ø, men vi skal fortsætte den fælles indsats. Udvikling er noget vi driver sammen og får vi styrket vintermånederne, kan det betyde flere helårsjobs og en større omsætning på øen”

Blandt indsatsområderne er:

  • En koordinerende og samlet indsats for at få flere vinteråbne virksomheder
  • Fælles markedsføringstiltag med overnatningssteder og Bornholmslinjen, herunder en øget presseindsats med særlig fokus på vintermånederne
  • Skabe events, der er værd at rejse efter

”Vi oplever en stor interesse fra både danske og udenlandske medier for at besøge Bornholm om vinteren,” udtaler Helle Mogensen, presseansvarlig Destination Bornholm.

Et eksempel herpå er at Destination Bornholm, i samarbejde med Visit Denmark Tyskland, har inviteret til en fælles tysk pressetur i december. En lang række medier herunder spændende medier som Welt am Sonntag og Nürnberger Nachrichten har allerede vist interesse for at komme til Bornholm for at opleve det øen byder på i vinterperioden.

Visit Denmarks markedschef i Tyskland Mads Scheiner udtaler: ”Det er det første gang vi ser så stor interesse fra pressen om at tage med på en tur til Danmark. Typisk har vi 4-6 journalister med på gruppepresserejer, men i december tager hele 13 top medier med til Bornholm.”

Bornholms stærke brand, de ovenstående tiltag samt de billige færgebilletter og helårssejlads til og fra Tyskland, er gode forudsætninger for at Vinterøen Bornholm kan blive en succes og til gavn og glæde for hele Bornholm.

Spørgsmål til ovenstående pressemeddelelse bedes rettet til Destination Bornholm,

Pernille Kofod Lydolph 24271004 eller pernille@bornholm.info eller Helle Mogensen 56930367 eller hellem@bornholm.info

 

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00