Vinterturisme er en succes og der er potentiale til meget mere

Den fælles indsats om at styrke vinterturismen på Bornholm har allerede båret frugt første år. Flere overnatninger og flere vinteråbne virksomheder er nogle af de opnåede resultater. Der er dog potentiale til meget mere.

Foto: Semko Balcerski

Unik natur med god plads, kvalitetstid, kunst & kunsthåndværk samt sublime madoplevelser. Bornholm har så meget at byde på hele året, også om vinteren. Det ved bornholmerne, og de deler gerne Vinterøen Bornholm med danske og udenlandske gæster. Derfor gik en lang række aktører, med Destination Bornholm i spidsen, for ca. 1 år siden i gang med at arbejde med udviklingen og markedsføringen af Bornholm som vinterdestination. Blandt indsatsområderne var

• En koordinerende og samlet indsats for at få flere vinteråbne virksomheder
• Fælles markedsføringstiltag med overnatningssteder og Bornholmslinjen, herunder en øget presseindsats med særlig fokus på vintermånederne

Nu er det tid til at gøre status efter det første år for månederne november til og med februar som er vintermånederne.
Overnatningstallene viser en flot fremgang med en samlet stigning på 23% henover denne vinter i forhold til samme periode året før.

Antallet af vinteråbne virksomheder er ligeledes steget. Destination Bornholm har, denne vinter, registreret 217 vinteråbne virksomheder, som dækker alt fra spisesteder, overnatningssteder, attraktioner, kunst- og kunsthåndværkere til dagligvarebutikker, biografer, fødevareproducenter m.fl. Det er 29 flere end sidste vinter. Det viser vilje og lyst blandt virksomhederne til at være med til at understøtte omsætning og jobs henover hele året.

Men der er rum for en styrket indsats. Håbet er, at endnu flere virksomheder vælger at holde vinteråbent i den kommende vinter.
Pernille Kofod Lydolph, direktør Destination Bornholm udtaler:

Vores ønske er, at endnu flere bakker op om vinterturismen. På den måde gør vi oplevelsespaletten for vores gæster større, og dermed stiger tilfredsheden blandt vores gæster, samtidig med at vi styrker øens position med flere helårsjobs og større omsætning”

Mediernes interesse for Bornholm som vinter ø har været ekstraordinær stor. Således besøgte hele 12 tyske medier øen i december 2019 på en fælles pressetur. Den tur har allerede resulteret i omtale i mere end 80 medier, og er publiceret til mere end 2,2 mio. læsere. Mere omtale er på vej i efteråret/ vinteren 2020-2021. Af danske medier har Politiken besøgt Bornholm med fokus på vinter. Endvidere har et tv-hold fra DR1 besøgt øen i januar. Denne udsendelse sendes ultimo maj.
Markedsføringen i Tyskland af Bornholm som vinterdestination er sket i samarbejde med Visit Denmark Tyskland.

Spørgsmål til ovenstående pressemeddelelse bedes rettet til Destination Bornholm,
Pernille Kofod Lydolph 24271004 eller pernille@bornholm.info eller Helle Mogensen 56930367 eller hellem@bornholm.info

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00