Passion & Bæredygtighed

Disse 2 ord beskriver ret præcist hvad den nyeste udgave af magasinet Mad & Mennesker formidler. 7. udgave er på gaden, og der er meget at fortælle.

Bornholm har en solid placering i hele Danmarks bevidsthed og med god grund. Aldrig har øen boblet af så meget virkelyst og iværksætteri. Bornholm både udvikler og tiltrækker i disse år masser af ildsjæle, der med kærlighed til øen, er med til at forme fremtidens Bornholm på mange områder.

Dette opsving har skabt grobund for tilflytning, udvidelser og nyskabelser. Især indenfor gastronomien og fødevareproduktionen, går det hurtigt disse år. Der bliver skabt plads til nye talenter og gamle drømme. Erfaringer og gode råd bliver delt og givet videre. Fokus er på bæredygtighed og samspil med den enestående natur.

”Mad & Mennesker er en fremragende kombination af redaktionelle artikler og præsentation af spisesteder, producenter og andre gode fødevareambassadører”, udtaler Mikkel Bach-Jensen, sekretariatschef for Gourmet Bornholm og fortsætter:

Udover et fokus på bæredygtighed, er der også i år en tydelig vinkel på samarbejdet i branchen, for øens styrkeposition er jo skabt både af de visionære virksomheder, som banede vejen for 20+ år siden, men også af alle de nye, som står på skuldrene af de mere etablerede”

Det er dog ikke ”kun” på fødevaresiden, at der hele tiden sker nyt. Bornholm har en lang historisk tradition for kunsthåndværk og produktion heraf. En tradition, som har udviklet sig markant de sidste mange år. Øen er en smeltedigel for nytænkning og nyskabelser – resultatet er kunsthåndværk på internationalt niveau. Derfor er der i dette års udgave af magasinet Mad & Mennesker tilføjet et indstik fra Makers Island, der sætter fokus på kunsthåndværket og viser den mangfoldighed og kreativitet, som blomstrer på hele øen. Dette sker, ikke mindst, for i endnu større grad at synliggøre Bornholms position som World Craft Region. Makers Island, som er et samarbejde mellem kunsthåndværkerne, kulturinstitutioner, BRK, CRT, Business Center Bornholm og Destination Bornholm, sikrer synergier, kompetenceudvikling og internationalisering.

 

Pernille Kofod Lydolph, direktør i Destination Bornholm. ”Jeg glæder mig over, at vi med indstikket fra Maker’s Island nu har en meget flot samlet præsentation af to kraftfulde styrkepositioner for Bornholm. Det er et stærkt kort i profileringen af Bornholm både på og udenfor øen”.

Udover de mange gode historier om ildsjælene i fødevarebranchen, indeholder magasinet en guide til Gourmet Bornholms medlemmer samt et oversigtskort over spisesteder, barer, producenter, gårdbutikker mm, hvor både Gourmet Bornholms og Destination Bornholms medlemmer er repræsenteret.

Magasinet er blevet til i et samarbejde mellem Destination Bornholm og Gourmet Bornholm og er produceret af Magasinet Bornholm. Flere eksterne parter har været ind over tekster, billeder, grafik m.m.

Tak til alle. Også en stor tak til alle annoncører for opbakning til dette samarbejde.

Mad & Mennesker udkommer i 70.000 eksemplarer. Politikens læsere i ØST har allerede modtaget magasinet sammen med deres avis i søndags. Magasinet distribueres på Bornholm denne uge. Såfremt du ønsker et eller flere eksemplarer af magasinet, kan det/de hentes i Bornholms Turistinformationer i Rønne, Allinge, Nexø eller Gudhjem. Det bliver tilbudt til øens gæster samme steder, men derudover også på Gaarden / Melstedgård samt hos producenter og spisesteder, der er medlemmer hos Gourmet Bornholm og Destination Bornholm.

Magasinet kan også læses online her:

Spørgsmål til denne pressemeddelelse bedes rettet til Mikkel Bach-Jensen, sekretariatschef Gourmet Bornholm 20302820, mikkel@gaarden.nu  eller Pernille Kofod Lydolph, direktør Destination Bornholm 24271004, pernille@bornholm.info

Foto: Semko Balcerski

 

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00