Artikel

Blogger “Trines blend”: Vores familieferie i Sandvig

Trine Staberg Petersen

Livsstilsblogger

trinesblend.dk

Vi kender Bornholm rigtig godt på grund af et familiesommerhus, som vi ofte låner. Sommerhuset ligger i Dueodde. Sammen med vores børn kender vi efterhånden rigtig godt til en masse fine steder på særligt syd siden af øen. Vi har nogle faste områder og aktiviteter, som vi altid besøger. Her i pinsen gjorde vi dog noget nyt. Vi drog på strandhotel. Nærmere bestemt Strandhotellet i Sandvig.

I og med vi plejer at bo i sommerhus, når vi er på øen, så var vi faktisk lidt spændte på det her med at vi skulle bo på hotel med vores tre børn. Til gengæld så glædede jeg mig umådelig meget til at få serveret morgenmad og få lagt sengetøj på vores dyner af andre end mig selv. Strandhotellet ligger smukt og det er et hotel med en helt særlig stemning. Jeg fik følelsen af, at det er et sted med plads til alle mennesker. Høj og lav, børn og voksne. Stemningen var dejlig uhøjtidelig selvom de store flotte rum i sig selv udstrålede højtidelighed og så kunne man straks fornemme en masse historik i de gamle vægge. Virkelig et dejligt sted at feriere med sine børn. Og så er Sandvig en meget smuk lille by.

Nordbornholm er mere rå end syd, mere natur i form af klipper. De klipper som for mig er Bornholm. Klipper som er smukke at se på, især når havet så fint skvulper ind over dem. Klipper som børn elsker at kravle rundt på, mens deres forældre holder vejret og siger til dem selv at de ikke skal pylre. Det er bare lidt svært, når sådan et par Nørrebro børn prøver at følge med de lokale børn ind over stejle og spidse klipper. Gys! Men de havde en fest og heldigvis var de top seje og sikke en legeplads det var for dem.

Der går den smukkeste sti fra Sandvig op til Hammershus. Den ville vi så gerne gå, men vores børn havde for små ben og stien var ikke så god til klapvogn. Men har man udelukkende lidt store børn med sig, så er det oplagt at gå turen op. Vi valgte derfor at køre de små to kilometer og parkerede ved det nye besøgscenter og gik fra centeret helt op, der kan man nemlig have klapvogn med hele vejen. Besøgscentret er simpelthen noget af det pæneste, det er jo altid sådan lidt spændende med en spritny bygning midt i naturen. Bygningen her er rå, den er nordisk og den passer lige ind med sine rene flader og naturlige farver.

Der findes en fin lille shop/café i centeret med gode sager. Den 28. juni åbner Kadeau op for deres nye Grillbar – BobbaBella*, som også ligger inde i Tivoli Food Hall i København. Den kommer altså til at ligge lige der, med den vildeste udsigt. Sidste sommer havde min mand og jeg alene tid en aftenstund på selveste Kadeau. Og det var den bedste oplevelse. Vi sad i deres smukke restaurant ud til havet og spiste den ene fantastiske ret efter hinanden. Bobbabella, betyder for øvrigt troldebørn på Bornholmsk.

[*Bobbabella lukkede efter kun én sæson. Nu finder du her “Brohusets café“, Destination Bornholm]

I Sandvig ligger Sandvig Is Kalas. Det er en perle i en perle. Alt ved stedet sidder lige i øjet. Ejerne, medarbejderne, lokationen, indretning, kagerne, kaffen, maden og ISEN. Isen er den bedste vi har smagt nogensinde. Huset er delt op i café og ishus, det ligger sådan lidt oppe på en klippe. Nedenfor er der en lille strand med fiskenet og sandsager til ungerne und alles. Den sidste dag inden vi skulle hjem, sad vi udenfor og spiste is og jeg så en ung kvinde komme med sin barnevogn, med sit sovende barn. Barnevognen blev parkeret i skyggen, mens kvinden tog forklæde på og stillede sig bag is-baren. Så stod hun der og solgte is, mens hendes lille barn boblede i skyggen. Jeg sad og betragtede den lille scene og blev helt varm om hjertet. Tænk at det lige kunne lade sig gøre. For os sagde det meget om hele stemningen, som findes over det hele på øen.

I Sandvig er der ingen røgerier, men det er der lige henne i Allinge. To styks og de er begge gode. Vi kan ikke være på Bornholm uden at spise røget sild og helst udformet som en “sol over gudhjem”. Allinge er en rigtig fin lille havneby, vi slentrede i de små gader og endte nede ad en sti som førte til en rigtig fin lille strand. Der var ligesom sådan et dæk, hvor man kunne hoppe direkte ud på det dybe. Der legede ungerne længe med sten og sand, mens vi kunne sidde og nyde solen og udsigten. Altså de legede oppe på dækket, det var for koldt for dem at springe i dybet. Det var der dog et par andre børn, som gjorde og det sad vores og betragtede længe.

Hvis man tager til Sandvig om sommeren, er der også en kæmpe minigolfbane, mine børn elsker minigolf. Især ham på otte som elsker alt, hvor der er konkurrence indbygget.

Næste gang vi tager til Bornholm, så er byen Vang på listen over byer vi må udforske. Den har jeg hørt meget godt om og vi har aldrig nået at besøge den.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00