Vang Pier

Besøg den spændende Vang Pier på Bornholms nordvestkyst. I 2011 etablerede Bornholms Regionskommune sammen med Realdania Vang Pier ved den gamle udskibningshavn for Vang stenbrud.

Vang Pier – en ø-havn
Vang Pier ligger på den bornholmske nordvestkyst og blev i sin tid bygget til udskibning af granit. I 2011 blev pieren forstærket og profilet sænket, så horisonten igen kan ses ubrudt fra kysten. Vang Pier er en ø-havn, og du skal derfor via en bro for at komme ud til selve havnen.

Oplev den majestætiske klippekyst
Tag ud på Vang Pier og oplev den majestætiske klippekyst, som strækker sig så langt øjet rækker. Langt mod nord kan du skimte Hammershus borgruin, og vender du blikket tilbage mod kysten kan du se klipperne tårne sig op. Du kan vandre op i det gamle stenbrud direkte fra kysten via en spalte, der er sprængt ud af klippevæggen. På den stejle vej op til stenbruddet går du mellem de tårnhøje massive mure af bornholmsk granit. Hen over klippespalten ser du en gangbro, der svævende lader vandrefolket passere. Oppe fra gangbroen er der direkte svimlende udsyn ned gennem broens trådmaskede gulv til vandet og klipperne dybt nede. Dette er ikke for folk med højdeskræk!

Vang Pier – også med lille sandstrand
I krogen af Vang Pier er der anlagt en lille sandstrand der ligger beskyttet af stenmolen. En lille sti fører op på en bakketop med et par bænke i nogle gamle udtjente containere fra Stenbruddets tid. Herfra kan du nyde udsigten over havet og kystlinjen.

Mulighedernes Land
Omdannelsen af den gamle Stenbrudshavn var et led i projektet Mulighedernes Land, der har til formål at vise hvordan man kan udnytte yderdistrikternes styrkepositioner til nye udviklingsstrategier.

Social:

Praktisk information

Åbningsperiode

Åbent hele året

Åbningstider

Mandag-Søndag Åbent hele døgnet

Særlige åbningsdage

Særlige lukkedage

Tlf.

E-mail

Web

Adresse

Vang Havn 1

3790 Hasle

Vang Pier

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00