Artikel

Transport under Folkemødet

Skal du til Folkemødet på Bornholm, så har du forskellige muligheder for at komme rundt på øen.

Allinge by lukkes for gennemkørende trafik

Vær opmærksom på, at selve Allinge by, hvor folkemødet arrangeres, vil være lukket for gennemkørende biltrafik i dagene 14.-17. juni 2018. I år kører en shuttlebus mellem Nordlandshallen og Sandvig. I og omkring byen vil der blive indrettet flere offentlige P-områder, hvor du kan parkere, hvis du kommer med i bil. Den største parkeringsplads vil være bag det gamle postcenter for enden af Pilegade, hvor kapaciteten er udvidet til at kunne rumme ca. 3000 biler. Der er indrettet flere stier i byområdet, og den bedste måde at komme rundt på er til fods.

→ Se mere om trafikforholdene på Folkemødets hjemmeside

Lej en bil under Folkemødet

Har du ikke bil selv, så står flere biludlejere på øen klar til at hjælpe dig med at komme til og fra Allinge.

1

Danish Air Transport (DAT)

DAT udlejer biler fra Rønne lufthavn.

2

Europcar

Lej biler hos Europcar i Rønne.

3

Rønne Autoudlejning

Biler udlejes fra Rønne.

4

Bornholms Minibus

Lej en minibus op til 19 personer med chauffør til Folkemødet

5

Boss Cykler

Lejr cykler under Folkemødet med levering og afhentning.

Offentlig bus

BAT, som er Bornholms regionale busselskab, er klar med en stor flåde af ekstra busser, som transporterer dig sikkert til folkemødet (og hjem igen) fra tidlig morgen til sen nat under hele Folkemødet. Bemærk, at al bustrafik mod Folkemødet ender på Kirkepladsen i Allinge. Til Sandvig er der shuttlebusser fra Allinge.

Halvtimes busdrift under hele Folkemødet

Onsdag, d. 13. juni betjenes lufthavn og færgeankomster med ekstra busser efter behov, fra torsdag d. 14. juni  og under hele Folkemødet, vil der blive indsat ekstra busafgange til at betjene alle fly- og færgeankomster. Disse ekstra afgange vil køre i fast minuttal 00 og 30 fra lufthavnen, og kører direkte til Folkemødet via Rønne, hvor du også kan få forbindelse med resten af busruterne til andre dele af øen.

Fra Kirkepladsen i Allinge afgår følgende regionale busser:

  • Mod Lufthavnen via Rønne og Hasle hver halve time på minuttal 00 og 30. Samme retur til Allinge.
  • Til Dueodde via Gudhjem, Svaneke og Nexø på minuttal 15 (vender i Nexø) og 45 (vender på Dueodde såfremt der er rejsende til afsætning).
  • Til Dueodde via Åkirkeby og Klemensker. Der køres to gange mod Allinge fra Dueodde 07.15 og 08.15 alle dage, den returnerer modsat 19.15 og 20.15 torsdag til lørdag.

Du kan holde dig opdateret og finde din rejse på rejseplanen.dk eller se de mange ruter til resten af øen på www.bat.dk

→ Læs mere om trafikforholdene på Folkemødets hjemmeside

Speciel Folkemødebillet til busserne

Du kan købe en Folkemødebillet, som giver fri adgang til bustransport på hele øen i de fire Folkemødedage. Billetten koster kr. 200 og kan købes i bussen, i BATs webshop eller i turistinformationen Bornholms Velkomstcenter på Rønne Havn.

Det er også muligt at købe alle de normale billettyper i busserne, hvis det passer bedre i forhold til længden af dit besøg. Alle køb af billetter i busserne kan betales kontant eller med MobilePay – eller via Rejseplanens app!

HUSK: Rejsekortet kan IKKE bruges på Bornholm.

Taxa

De taxaer, der normalt kører på Bornholm, kan ikke dække det store behov for personkørsel under Folkemødet. Derfor vil de lokale taxa-operatører og BAT-busserne blive suppleret af Dantaxa København, som sender et ekstra antal vogne til øen i folkemødedagene.

Se mere hos DanTaxi (Tlf. +45 7025 2525)

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00