Image

Malerier, skulpturer og videotek

Besøg Bornholms Kunstmuseum – en oplevelse for alle sanser.

Vil I have en oplevelse inden for kunst og naturfag, som involverer alle sanser og både øger pulsen og sætter tanken i gang?  Så skal I tage til Bornholms Kunstmuseum! Museet ligger i det fantastiske landskab ved Helligdomsklipperne og rummer i sin moderne og højt anerkendte arkitektoniske udformning masser af kunstoplevelse og en helt særegen omkringliggende natur med oplevelser for alle aldersgrupper.

Oplev hovedværker af Bornholmermalerne og flere særudstillinger

Bornholms Kunstmuseum huser hvert år mellem 4 og 6 særudstillinger og har altid sin permanente udstilling af både ny og ældre kunst og kunsthåndværk fra eller med tilknytning til Bornholm. Billedkunsten i samlingen spænder tidsmæssigt fra starten af 1800-tallet og frem til nutiden med tyngdepunktet på Bornholmermalerne – en gruppe af kunstnere, der arbejdede på øen i første halvdel af 1900-tallet. Her er hovedværker af bl.a. Edvard Weie, Karl Isakson, Olaf Rude, Kræsten Iversen, Niels Lergaard og Oluf Høst. Værkerne giver et fyldigt indtryk af modernismens gennembrud i kunsten. Men også den ældre og nyere del af samlingen med både maleri og skulptur giver et rigt og facetteret billede af kunstlivet på Bornholm.

Brug videoteket

Brug gerne museets videotek til at blive klogere på det hele! Her finder I både kunstnerportrætter og kunst- og dokumentarfilm om at være kunstner på øen Bornholm. Oplev også særlige fortællinger om kunstnere med tilknytning til øen og poetiske beretninger om maleri, atelier, følsomme sjæle og vilde kunstnersind. Som gæst på museet kan I gratis vælge de film, I gerne vil se på storskærm i auditoriet.

Få sanserne pirret i skulpturhaven

Udover at opleve kunsten inde i museet er skulpturhaven, der ligger i den smukke natur rundt om museet, et ”must”. Her findes en række skulpturer af kunstnere, som har relation til øen. Her er det utrimmede terræn stærkt bakket og skulpturerne indgår som naturlige elementer. Alle sanser pirres, når skulpturhaven udforskes og vejret giver sit besyv med!  I sommerhalvåret græsser en flok prægtige Skotske Højlands kvæg på markerne ved museet: De er i sig selv levende skulpturer! Nyd jeres madpakker i området eller besøg museumscafeen efter I har udforsket arkitekturen, naturen og kunsten!

Gå på opdagelse i Den Sorte Gryde

Den Sorte Gryde er en grotte, der ligger 5 minutters gang fra museet nede ved den fantastiske klippekyst. Grotten når hele 50 m ind under land og man kan via en bro og en stige nå frem til indgangen og så fortsætte ind så langt man tør! Hvis det blæser meget og bølgerne står lige på kysten, er det dog umuligt og livsfarligt at gå ind i grotten. Men så er det bestemt ligeså fascinerende en oplevelse at stå på broen (hvis ikke bølgerne skyller op over den) og holde godt fast i rækværket og høre de mærkelige brus og brag, havet giver, når det kaster sig ind i grottens hulning! Hvis I begiver jer ind i grotten på en fredelig dag, kan I være heldig at se den giftige kæmpeedderkop Meta Menardii. Dens stik er dog ikke værre end et hvepsestik.

Faktaboks:

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00