Kunsten som indgang til fortid og samtid

Fra 1800-tallet til i dag.

På Bornholms Kunstmuseum har vi en unik samling af kunst og kunsthåndværk med tilknytning til Bornholm, og et besøg med en kunstformidler vil give eleverne en mulighed for at nærme sig øens ”ånd” på en anderledes måde.

Vi tager jer med en tur gennem den Bornholmske kunsthistorie og starter helt tilbage i starten af 1800 tallet og bevæger os op i nutiden via de forskellige kunstværker i vores samling. Forløbet vil være både en indføring i Bornholms historie og kulturliv via malerkunsten, særlige malerteknikker gennem tiderne og historier og anekdoter om kunstnerne og øen!

Gennem formidlingen af kunstværkerne kommer vi naturligt ind på temaer såsom de skiftende samfundsformer, traditioner, kønsrollenormer og identitet. Eleverne vil undervejs naturligt blive inddraget i en dialog omkring kunsten og er altid velkomne til at stille spørgsmål og byde ind med egne betragtninger.

Vi vil tale om Bornholm som kunstnerkoloni og de særlige venskaber og fjendskaber der opstod. Vi vil tale om symbolik, farveholdning og lys i malerkunsten og hvilke virkemidler der bruges i de forskellige perioder. I vil høre sjove anekdoter om den døde der ikke var død, om det ”ar” det flotte store maleri har i sit lærred, om Holger Drachmanns første kærlighed, ægteskabsdramaer, kunstsvindel og meget mere.

Vi glæder os til at byde jer indenfor i vores arkitektoniske perle!

Praktisk information:

Omvisningen er tilpasset udskolingsniveauet. Kontakt evt. den skolefaglige formidler Iben Birch Bech, formidling@bornholms-kunstmuseum.dk  og udvælg temaer indefor de skitserede undervisningsmuligheder.

Mere information om museet og samlingen:  www.bornholms-kunstmuseum.dk

Et udvalg af samlingen på Google Art Project:  www.google.com/culturalinstitute/collection/bornholms-kunstmuseum?projec…

Praktisk info

Adresse

Bornholms Kunstmuseum, Otto Bruuns Plads 1, Rø, 3760 Gudhjem

Email

formidling@bornholms-kunstmuseum.dk

Websted

bornholms-kunstmuseum.dk

Telefon

+45 56 48 43 86

Pris

600 kr. pr. klasse

Varighed

1 time

Tidspunkt

Hele skoleåret

Fællesmål:

  • Billedkunst valgfrit: Billedanalyse
  • Dansk: Fortolkninger & kommunikation
  • Historie: Kronologi og sammenhæng & historiebrug
  • Bemærk: Læs nærmere om færdigheds- og vidensmålene på www.bornholms-kunstmuseum.dk
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00