Koldglasworkshop - Lilli's Glasdesign

Lav dit eget glasophæng

Man benytter en helt anden teknik når man arbejder med koldglas, end når man puster det flydende varme glas.

Ved koldglasteknikken skæres glasset i de ønskede størrelser, der vælges farver og mønstre og glasset lægges evt. i flere lag. Først herefter kommer det i ovnen og smeltes sammen. Sammensmeltningen sker typisk omkring de 800° . Koldglasteknikken er en 4.000 år gammel teknik, som stammer helt tilbage fra oldtidens Ægypten.

I glasworkshoppen får eleverne først en kort introduktion til, hvad glas er for et materiale, hvordan man skal behandle det kolde glas og hvordan arbejdet skal forløbe. Sikkerhedsregler som brilleværn med mere gennemgås. Herefter får eleverne frit spil og de kan lade fantasien flyve, mens de arbejder med glas og design. Når workshoppen er færdig skal glasset smeltes. Det sker i løbet af natten og lejrskoleeleverne kan hente deres produktion den næstfølgende dag.

Praktisk information:

Lilli´s Glasdesign har koldglasworkshop 2 steder på Bornholm – en på Søndre Landevej 21, syd for Nylars nær Aakirkeby og en i Kirkegade 7 i Allinge.

Tjek åbningstider på www.lillis.dk

Husk at klassens koldglaskunstværker skal afhentes tidligst dagen efter.

Praktisk info

Adresse

Lilli´s Glasdesign, Kirkegade 7, 3770 Allinge - Lilli´s Glasdesign, Søndre Landevej 21, Nylars, 3720 Aakirkeby

Email

lillis.glasdesign@mail.dk

Websted

lillis.dk

Telefon

+45 56 97 21 10 eller +45 56 44 21 10

Pris

100 kr. pr. elev ved 10 personer. 95 kr. pr elev ved 30 personer. Bemærk at tidsbestilling er nødvendig ved større grupper.

Varighed

Ca. 1 time

Tidspunkt

April til oktober

Fællesmål

  • Fag: billedkunst og design
  • 5. klasse: Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at – eksperimentere med teknikker, materialer og værktøjer - hente inspiration i den visuelle kultur og billedkunst, lokalt og globalt - fremstille værker i et samarbejde med andre - fremstille skitser og billeder på baggrund af ideer, følelser, holdninger og ved direkte iagttagelser i nærmiljøet
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00