Dukkefortælling med Ridder Rust

Ridder Rust byder jer velkommen i middelalderen

Ved indgangen til middelaldercentret møder vi dukken Ridder Rust – en gammel kending på middelaldercentret, som har oplevet lidt af hvert. Han har været i krig for stormanden. Gruppen følger med Ridder Rust til gildehuset. Igennem dukken tager formidleren børnene med på en rejse tilbage til middelalderen, hvor vi igennem intens historiefortælling og i dialog med børnene kommer langt omkring dagliglivet i middelalderen og får et indtryk af at levevilkårene var anderledes end i dag. Hvad var vigtig for Ridder Rust? Hvordan så han på livet? Og er alle de historier, han kan fortælle, mon sande?

Historiefortællingen foregår i tryg og hyggelig stemning inde i et af middelaldercentrets smukke huse. Gruppen er meget velkommen til at besøge middelaldercentret på egen hånd efter forløbet.

Praktiske oplysninger

Denne tur indeholder én times aktiviteter, som kan variere fra tur til tur – aktiviteterne kan f.eks. være middelalderlege, afprøvning af rustninger, skrivning med fjerpen og blæk, bueskydning eller leg med metaldetektor.

Undervisningsmaterialer

BMC-Undervisningsmateriale: Klik her for link

Her findes bl.a. vores introbog til middelaldercentret ”Velkommen til middelalderen og til Bornholms Middelaldercenter”, og opgavearkene ”Levende Billeder”, som er målrettet mellemtrinet. Enkelte ark kan dog allerede bruges i indskolingen.

Praktisk info

Adresse

Bornholms Middelaldercenter Stangevej 1 Østerlars 3760 Gudhjem

Email

info@bornholmsmiddelaldercenter.dk

Websted

bornholmsmiddelaldercenter.dk

Telefon

+45 56 49 83 19

Pris

Find aktuelle priser (fra 66 kr. til ca. 100 kr. pr. elev) og book turene på www.bornholmsmiddelaldercenter.dk

Varighed

2 timer, inkl. 1 times aktiviteter. Gruppen er herefter velkommen til at fortsætte på egen hånd på middelaldercentret indenfor åbningstiden. Ønskes forløbet udvidet, f.eks. med besøg på skolen før eller efter turen, kontakt da Bornholms Middelaldercenter og få en pris.

Tidspunkt

Bedst fra april til oktober, men muligt hele året rundt. Deltagerantal: 15-30 børn Hvor: Bornholms Middelaldercenter Stangevej 1 Østerlars 3760 Gudhjem

Fællesmål:

  • Dansk: Efter 2. klassetrin Kommunikation: Dialog; Krop og Drama; Sprog og Kultur
  • Forløbet understøtter børnenes forståelse for fortalt historie, og er oplagt som introduktion til et forløb om middelalderen, om historiske spor i lokalområdet eller om lokalhistoriske fortællinger.
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00