Den bornholmske kunsthistorie

Fra 1800-tallet til i dag.

På Bornholms Kunstmuseum har vi en unik samling af kunst og kunsthåndværk med tilknytning til Bornholm. Vi tager jer med på en tur gennem den bornholmske kunsthistorie og starter helt tilbage i starten af 1800 tallet og bevæger os op i nutiden via de forskellige kunstværker i vores samling. Forløbet vil både være en indføring i Bornholms historie og kulturliv via malerkunsten, og historier og anekdoter om kunstnerne og øen!

Vi vil igennem museets samling fortælle om Bornholm som kunstnerkoloni og de særlige venskaber og fjendskaber der opstod. Vi vil komme ind på periodens symbolik, farveholdning og lys i malerkunsten og hvilke virkemidler der bruges i de forskellige perioder.

Vi vil høre om den bornholmske maler Lars Hansen, der regnes for Bornholms Museums grundlægger, da han før sin død testamenterede en stor mængde malerier og hele sin formue til et kommende museum i Rønne.  Vi kommer omkring de særlige landskabsmalere på Bornholm, kunstnermiljøet omkring Bornholmermalerne der især introducerede den nye franske kunst og dens eksperimenter med farve, abstraktion og kubisme. Til slut ender vi i nutiden, hvor vi ser på kunstneriske udtryk fra vores samtid.

I vil høre sjove anekdoter om den døde der ikke var død, om det ”ar” det flotte store maleri har i sit lærred, om Holger Drachmanns første kærlighed, ægteskabsdramaer, kunstsvindel og meget mere. I hører om Adam Oehlenschläger, Leonora Christinas hårde skæbne og Martin Andersen Nexø.

Vi glæder os til at byde jer indenfor i vores arkitektoniske perle!

Praktisk information

Omvisningen er tilpasset ungdomsuddannelserne. Kontakt evt. den undervisningsfaglige formidler Iben Birch Bech, formidling@bornholms-kunstmuseum.dk for en evt. vinkling af undervisningsoplægget indenfor de skitserede rammer.

Mere information om museet og samlingen:  www.bornholms-kunstmuseum.dk

Et udvalg af samlingen på Google Art Project:  www.google.com/culturalinstitute/collection/bornholms-kunstmuseum?projec…

Praktisk info

Adresse

Bornholms Kunstmuseum, Otto Bruuns Plads 1, Rø, 3760 Gudhjem

Email

formidling@bornholms-kunstmuseum.dk

Websted

www.bornholms-kunstmuseum.dk

Telefon

+45 56 48 43 86

Pris

600 kr.

Varighed

1 time

Tidspunkt

Hele skoleåret

Fællesmål:

  • Undervisningen skal styrke elevernes beherskelse af sproget og udvikle en åben og analytisk indstilling til samtidens og andre perioders og kulturers udtryksformer. Faget skal fremme elevernes indlevelsesevne og deres æstetiske, etiske og historiske forståelse.
  • Fag: Kunst, arkitektur, design, dansk, kulturhistorie og samfundsfag.
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00