Lad jeres sommer starte på Bornholm

Bornholm er sol, sommer og røget sild – også i juni måned. Forkæl jer selv med en tidlig sommerferie.

Læs mere

Bornholm er skabt til fantastiske ferieminder

Udover at Bornholm er skøn at besøge i juni, så vil I opleve, at jeres sommer bliver længere, når den starter med klipper og havluft. På Bornholm får I tid til hinanden, lækker mad af gode lokale råvarer, storslået natur og et hav af kunst- og kulturoplevelser.

Bornholm danner igen i år, også rammerne om hele Danmarks Folkemøde, når det i dagene 17. juni – 19. juni løber af stablen under overskriften: ’Folkemødet 2021 – genstart af samfundet’ → Læs mere her.

Normalt vil hele øen være fyldt af glade folkemødegæster i denne uge, men for at arrangementet kan gennemføres trygt og sikkert, vil årets Folkemøde blive med langt færre deltagende gæster og de 250 spændende debatter blive fordelt på 12 forskellige scener (tilmelding nødvendig) og alle arrangementer streames. Derfor er der i år ekstraordinær god plads på hele øen i uge 24, og Bornholm byder på meget mere end Folkemødet.

Historiske Bornholm
7 borge du kan opleve
Oplev
7 skjulte steder på Bornholm

Historiske oplevelser på Bornholm

Historien har sat tydelige spor på Bornholm og det giver jer rig mulighed for at gå i fortidens fodspor. I kan f.eks. besøge Bornholms smukke rundkirker eller Nordeuropas største borgruin, Hammershus. Det imponerende besøgscenter ved Hammershus er en oplevelse for sig selv, hvor der kan nydes både mad, drikke og en smuk udsigt.

Vil I opleve en af Danmarks mest unikke øgrupper og komme virkelig tæt på historien, så er Ertholmene blot en times sejlads fra Gudhjem. På hovedøen Christiansø vil I opleve et velholdt fæstningsværk, som vidner om øens fortid som flådebase. I 2021 fejre også 75-året for Sovjetunionens tilbagetrækning fra Bornholm efter 2. verdenskrig. Det fejres med flere særudstillinger på bl.a. Bornholms Museum og Bornholms Forsvarsmuseum → Læs mere her.

Smag på det bornholmske køkken

Besøg øens mange restauranter og producenter, og smag på de mange lækkerier. Lad dig friste i Bornholms Torvehal i Rønne eller i Skafferiet i Melsted. Her kan I med sikkerhed få en gave eller to med hjem til familie og venner.

Inspiration
Gå på opdagelse i det bornholmske køkken
Tips
6 gode vandreture i Almindingen

Brug jeres energi i naturen

Er I til aktiv ferie, prøv de gode cykelstier, som strækker sig 230 km gennem øens varierede natur eller tag vandreskoene på og nyd en af Bornholms smukke vandrestier, f.eks. den nye Højlyngssti, som går tværs over øen, men som I nemt kan gå i mindre etaper → Læs Gitte Holtzes guide til vandring på Højlyngsstien.

Er I mere eventyrlystne, kan I klatre på klipper, sejle i havkajak, surfe, dykke og meget mere – Bornholm er mulighedernes ø.

Rejs hurtig og nemt til øen

I kan fortsat rejse til Bornholm via Sverige – så længe I ikke gør ophold undervejs (togskifte er dog tilladt). Husk at medbringe dokumentation for rejsen og en negativ corona-test, der ikke er ældre end 48 timer → Læs retningslinjerne her.
Hurtigfærger sejler fra Ystad i Sverige og bringer jer sikkert frem til klippeøen på 1 time og 20 minutter. Det er også muligt, at flyve direkte til Bornholm fra flere steder i Danmark → Læs mere om transport til Bornholm her.

Tips
10 steder I bør opleve på Bornholm
Her kan du bo
Find gode overnatningssteder på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00