Kunst og kunsthåndværk på Bornholm

Bornholm er som den første region i Europa overhovedet blevet udnævnt som World Craft Region af World Craft Council (WCC). Og du kan næsten ikke bevæge dig rundt på Bornholm uden at støde på en kunstner eller en kunsthåndværker.

læs mere her

Kunst og kunsthåndværk i mange variationer

På Bornholm finder du masser af kunst og kunsthåndværk, og du kan næsten ikke bevæge dig rundt på Bornholm uden at falde over en kunstner eller en kunsthåndværker. Nogle af Bornholms kunsthåndværkere lever bedst tilbagetrukket og diskret, mens de udlever deres trang til at skabe – man skal lede efter deres værker og produkter. Andre af Bornholms kunsthåndværkere er meget synlige med butikker, åbne værksteder og gallerier. Én ting er dog sikker – du vil blive fascineret over de mange spændende variationer!

Bornholm trækker

Ligesom du er Bornholms kunsthåndværkere tiltrukket af lyset og naturen på øen. Dette afspejler sig tydeligt på tværs af kunst- og håndværksgrene.

Bornholm er første europæiske World Craft Region

Bornholm blev i 2017 – som det første område i Europa overhovedet – hædret med den prestigefyldte titel “World Craft Region” på grund af sin særlig stærke position inden for kunsthåndværk. Det er World Craft Council (WCC), som er den største internationale organisation for at promovere kunsthåndværk, der har givet Bornholm denne titel. WCC er en non-profit- og en ikke-regeringsorganisation, der er anerkendt af UNESCO. Indtil videre bærer 21 byer og byområder i Asien og i Sydamerika titlen som World Craft Region. Og nu er det altså Bornholm, som første europæiske destination, der har opnået titlen.

Glasdesign og glaspusterier på Bornholm

Keramikere på Bornholm

Keramikerne på Bornholm er tiltrukket af det gode bornholmske ler, som er grundlaget for stentøj og keramik – i masseproduktion eller som kunsthåndværk gennem flere hundrede år.

Glaspustere på Bornholm

I de sidste mange år har øens glaspusterier og glaskunstnere udviklet sig og skabt iøjnefaldende brugskunst. Kunstakademiets Designskole, Bornholm i Nexø er et synligt bevis på det høje niveau – som hvert år forstærkes, netop på grund af skolen.
Læs mere om glaspusterier på Bornholm

Sølvsmykker, trædrejere, tekstilkunstnere …

Også sølvsmede, billedhuggere, skulptører, trædrejere, tekstiltrykkere og smykkekunstnere finder du mange af på Bornholm, og mange af kunsthåndværkerne har åbne udstillinger og værksteder – oftest i charmerende gamle bygninger med historisk baggrund, såsom fx. den gamle kirkesmedie i Nyker. Mange af kunsthåndværkerne er medlemmer af netværket ACAB, som udstiller blandt andet på Grønbechs Gård i Hasle.

Bornholms Kunstrunde
Bornholms Kulturuge

Bornholms Kunstrunde

Hvert år i Kristi Himmelfartsferien arrangeres Bornholms Kunstrunde – hvor kunstnere og kunsthåndværkere på hele øen holder åben, og hvor du kan komme og besøge det åbne værksted og få en snak med kunstneren og købe bornholmsk kunst og kunsthåndværk. Læs mere her

Kulturen på Bornholm

Bornholmerne er et stolt folkefærd! Det kan godt være at det er sproget, du først falder over som det særlige ved bornholmerne, men når du først er på Bornholm, mærker du hurtigt, at det handler om meget mere. På Bornholm møder du nemlig en særlig stolthed over øen, som selv tilflyttere hurtigt præges af. Det er der selvfølgelig mange grunde til, men kig selv efter den bornholmske folkesjæl, når du tager til øen. Snak med dem du møder på din vej – eller besøg nogle af de mange museer, udstillinger og seværdigheder, som fortæller om øens helt særlige historie og udvikling.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00