}
Artikel

Grænsekontrol – hvad betyder det for dig?

Både Sverige, Danmark og Tyskland har indført midlertidig ID-kontrol ved deres landegrænser. Men det betyder ikke, at grænserne er fysisk lukkede. Og det er stadigvæk lige nemt at komme til Bornholm, som før.

I praksis betyder det bare følgende: Hvis du tager turen til (eller fra) Bornholm via Sverige eller Tyskland, så skal du huske at tage gyldig billed-ID (nationalt ID-kort, pas eller EU-kørekort, i Tyskland skal du vise pas frem) med. Erfaringerne har dog vist, at selve ID-kontrollen højst varer et par minutter, og så kan du fortsætte turen til Bornholm.

Alternativet til selv at køre turen fra København til Ystad er at tage bussen: Der er flere forskellige busruter at vælge i mellem, bl.a. starter rute 866 (Bornholmerbussen) og rute 700 (Eurolines) fra Bernstorffsgade lige ved siden af Københavns hovedbanegård (København H) og kører via Københavns lufthavn direkte til færgelejet i Ystad, hvorfra hurtigfærgen bringer dig til Bornholm – den samlede rejsetid til Bornholm er således knap og nap tre timer. Bemærk, at rute 700 kører ombord på færgen i Ystad og fortsætter sin rute på Bornholm via Rønne, Aakirkeby og Nexø til Svaneke.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00