Artikel

Godt at vide om trolling på Bornholm

Her får du nyttig viden til trollingfiskeri på Bornholm

Pirkefiskeri efter torsk

Farvandet omkring Bornholm byder på flere vrag og stenbuler, hvor der er god mulighed for at gøre gode torskefangster. For at have en reel chance for de rigtig gode fangster kræver det enten at du har sat dig grundigt ind i de gode positioner eller at du allierer dig med én af de lokale turarrangører. Har du ikke selv en båd, kan du naturligvis også leje den eller tage med på tur med en udlejer/guide.

Kystnært fiskeri fra jolle

Hele året er der gode muligheder for fine fangster ved kystnært fiskeri fra joller. En tur ud over revene på syd- vest- eller østkysten, eller langs den nordlige og nordøstlige del af øen med klippeskær og dybt vand giver hele året god mulighed for havørreder og torsk. I sommerhalvåret fanges der endvidere bl.a hornfisk, sild og fladfisk.

Trolling på Bornholm

Er du til fart på havet, ekkolod, navigator og dybdetrollingsrigge? Så er Bornholm det helt rigtige valg. Den amerikanske fiskemetode, trolling, er meget udbredt i Skandinavien og især på Bornholm. Området omkring øen er meget rig på laks, og fiskeriet har i de senere år været ganske forrygende. Selvom der er fisk hele året rundt, er perioden november-maj at foretrække. Her er vandet koldt og fiskene mest hugvillige!

De fleste bornholmske havne har slæbesteder

De fleste havne på Bornholm har slæbesteder og du kan derfor nemt sætte din båd i vandet det mest hensigtsmæssige sted i forhold til den fiskeplads, du har udset dig. Derved er der mulighed for at minimere sejltiden og tage hensyn til vind og vejr.

Særlige regler for trolling med downrigger

Vær opmærksom på særregler for Bornholm for trollingfiskeri med downrigger:
Trollingfiskeri med downrigger, er ikke tilladt fra lavvandslinien og indtil 1 sømil omkring Bornholm og Christiansø.

Store trolling events på Bornholm

Bornholm er hvert år vært til to store trolling events. Det populære stævne ‘Trolling Master Bornholm’ finder sted hvert år ved Tejn Havn, mens Melsted Trolling Center og SportsDres står bag ‘Trollingtræf Bornholm’, hvor der fiskes efter laks og havørred.

OBS: Fangstbegrænsning

Siden 1.1.2017 er der fangstbegrænsning på torsk på den vestlige side af Bornholm: Her må du i februar og marts kun fange tre torsk om dagen, i resten af året maks. 5 torsk. Desuden skal torskene være minimum 35 cm lange, for at du må beholde dem.
Læs mere på Landbrugs- og fiskeristyrelsens hjemmeside

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00