Artikel

Glasdesign og glaspusterier på Bornholm

På Bornholm finder du mange glaspusterier - alle med hver deres stil. Det bornholmske glasdesign og -pusteri er ofte inspireret af lyset og det smukke hav, der omgiver Bornholm.

Glas og glaspusterier på Bornholm

Du bliver helt sikkert fascineret af de skabende kræfter og små mirakler i Bornholms mange glaspusterier. Bornholms glaspusterier åbner for et indblik i, hvordan sand og ild, kombineret med lungernes kraft og den rette teknik, bliver til kunstfærdige brugsting eller smukt unika.

Glas med enkle former og klare bornholmske farver

Hos nogle af glaspusterierne på Bornholm kan du bl.a. opleve smukke funktionelle glas, skåle og fade i enkle former og klare farver samt mange spændende unikating. Hos andre glaspustere leges der med lyset, fiskernes garn, landmandens aks, flyenes jetstrøm eller blot et stykke glemt tovværk. Hos andre glaspusterier igen er det fx smukke perler i glade farver, der er i højsædet.

Arbejdende værksteder og workshops for hele familien

Hos de fleste glaspusterier på Bornholm kan du opleve de arbejdende værksteder, hvor glaspusteren udfører sit kunsthåndværk. Nogle af Bornholms glaspusterier, som fx. Lilli’s Glasdesign, tilbyder også workshops, hvor du under kyndig vejledning kan lege glaspuster for en dag.

De bornholmske glaspustere udvikler sig

I de sidste mange år har Bornholms glaspustere og glaskunstnere udviklet sig og skabt iøjnefaldende brugskunst. Kunstakademiets Designskole, Bornholm i Nexø er også et synligt bevis på det høje niveau – som hvert år forstærkes, netop på grund af skolen.

1

Baltic Sea Glass

Glaskunst siden 1981

2

Pernille Bülow Glas

Brugskunst af Glas i Svaneke

3

Gudhjem Glasrøgeri

Glasrøgeriet ligger ved siden af Gudhjem Røgeri

4

Lilli's Glasdesign og workshops

Lav din egen glaskunst hos Lilli's

5

Schlotfeldts Glasdesign

Schlotfeldts Glasdesign ligger i Svaneke

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00