Trio Vitruvi

21. October 2018 - 21. October 2018

Alexander McKenzie, klaver, Niklas Walentin, violin og Jacob la Cour, cello.

Ved DR P2s Kammermusikkonkurrence i 2014, vandt Trio Vitruvi såvel 1. prisen som Publikumsprisen. Og kort tid efter konkurrerede trioen sig til 1. prisen i 15th Jurmala International Music Competition.
’Det er det man kalder kammermusik, At tre bliver til én. At trioen er en organisme…’ skrev Michael Bo i Politiken, april 2014. Juryen ved DR P2s Kammermusikkonkurrence karakteriserede da også Vitruvi som et helt ekstraordinært ensemble. Trioen er sammensat af tre individuelle solister, som tilfører det kammermusikalske samspil en varme, energi og et overskud, som sjældent ses og høres – essensen af kammermusik. De besidder en glødende indføling, et engagement og en dybde, som giver deres publikum en særlig forståelse af musikken.
Trioen har spillet sammen siden sommeren 2013. De fik stor bevågenhed i Festspiele Mecklenburg-Vorpommern i serien Junge Elite. De har i oktober 2014 spillet ved åbningen af Kulturministeriets kultursatsning i Beijing, og trioen har derefter spillet flere koncerter i Kina. I marts 2015 spillede Trio Vitruvi 3 koncerter i Skt. Petersborg, hvortil de vender tilbage senere på året.
I maj gjorde de stort indtryk i European Chamber Music Association. Ved koncerten ECMA Session Wien-Grafeneggs Best-in-session på Grafenegg Schloss, blev de optaget i ECMA’s unge talenter. Det er en position, der både er meget eftertragtet og hvor der medfølger mange ECMA sessions og koncerter i de europæiske lande.
De er udvalgt af kammermusikspecialisten Jérôme Pernoo til at være en del af Perfectionnment Professionel, 2015-16 i Paris. Trio Vitruvi er i solistklassen for ensembler på Det kongelige Danske Musikkonservatorium.
i 2016 blev Trio Vitruvi en del af ”Den unge Elite” og modtog 420.000 fra Statens Kunstfond. Og i 2017 modtog Trio Vitruvi 1.1 mio til undervisning, deltagelse i internationale konkurrencer, turné i USA og afholdelse af kammerballet fra Augustinusfonden
Om musikerne:
Alexander McKenzie, der er vokset op i Australien, spillede allerede i en alder af 10 år koncerter i Sydney. I 2007 flyttede han til Danmark, hvor han studerede hos Amalie Malling, Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Alexander har været solist med flere af landets orkestre og modtaget mange priser og stipendier.
Niklas Walentin har spillet violin siden han var 6 år, og han blev som 18-årig 3-dobbelt prisvinder i 9th Carl Nielsen International Competition 2012. Dertil har han også modtaget mange andre priser. Han studerer hos Eszter Haffner på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og han har deltaget i mange internationale masterclasses.
Jacob la Cour har studeret hos Henrik Brendstrup på Det Jyske Musikkonservatorium, professor Claudio Bohorquez i Berlin og professor Tilmann Wick, Hochschule für Musik, Theater und Medien, Hannover. Han har været solocellist i European Union Youth Orchestra, og også han har modtaget mange priser.

Hvornår:

21
Oct

15:30 - 17:30


Priser:

Alm. inkl. billetgebyr

190 DKK

Unge u. 25 inkl. billetgebyr

100 DKK

Adresse:

Skippergade 2-8
3740 Svaneke


Tags: Efterår, Handicapvenlig, Helårsåbent, Koncert, Kultur, Kunst, Musik, Svaneke

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00