STEEN RASMUSSEN QUINTETO FEATURING JOSEFINE CRONHOLM

04. oktober 2023 - 04. oktober 2023

”et vidunder af delikatesse og musikalitet” Le Télégramme.fr. – 4 stjerner.
”et exceptionelt album, Rainer Querich
In-akustik.de – 5 stjerner
”Steen Rasmussens formfuldendte klaverspil står stærkt sammen med Cronholms rolige og overskudsfyldte vokal” Niels Overgaard. Jazznyt blogspot

….dette er nogle af musik-anmelderenes reaktioner på udgivelsen af Steen Rasmussen Quinteto ́ nye album MILTON PÅ SVENSKA. Quintetoen er i øvrigt DMA-JAZZ nomineret og 2 gange. CARL PRIS nomineret – senest i 2019 for orkestrets forrige album, Canta
MILTON PÅ SVENSKA er et nyt Svensk-Brasiliansk-Dansk musikalsk projekt skabt af den svenske sangerinde, Josefine Cronholm og den danske pianist, Steen Rasmussen. I mange år har de to ofte talt om at dykke ned i den Brasilianske sanger, Milton Nascimento´s fantastiske musikunivers. Især musikken fra 1970´erne som opstod ud-af det brasilianske musikerkollektiv ”Clube da Esquina”. Kollektivet udgav to albums, som siden har været at finde blandt musikhistoriens store mesterværker.

”Det stod hurtigt klart at vi ville nå dybere ind i musikken, hvis vi oversatte teksterne til svensk”, forklarer Steen Rasmussen og fortsætter, ”I løbet af processen måtte Josefine omskrive teksterne til Skandinaviske forhold, hvilket forunderligt nok var nemmere end man skulle tro. Vi har meget mere til fælles end vi tror, når det kommer til de store følelser – melankolien, kærligheden, udlængslen. Det samme gælder musikken, – den har i vores versioner, ligesom teksterne fået en Skandinavisk dialekt. Se film om projektet her: https://youtu.be/LKLUnoDYVKs
KONCERTEN. I foråret 2023 udkom det nye album MILTON PÅ SVENSKA på Stunt records. Efterfølgende har albummet været ugens album på DRP8jazz. Desuden optrådte orkestret i Danmark ved Jazzfestivalerne i Aarhus og København. I København på ”Jazz By The Sea” Til koncerten skal vi opleve musikken fra det ny- indspillede projekt LIVE. Musikken har i den grad fået nyt liv i de nyfortolkede versioner, hvor publikum, ikke mindst i kraft af de svenske tekstfortolkninger, inviteres indenfor i forunderlige og fortryllende fortællinger om livet, melankolien, kærligheden, udlængslen. Vi skal lytte til Brasiliansk musik som i vores udgave har fået en nordisk ”twist. Orkestret består af de fremmeste musik-kunstnere fra Sverige og Danmark. Alle med en unik forståelse for, og indlevelse i denne smukke musik. Vi er desuden meget stolte af, at vi med os fra Sâo Paulo- Brasilien har mestertrommeslageren CELSO de ALMEIDA, Som allerede på vores forrige turne blæste folk omkuld med sit smukke og autentiske trommespil.

LINE UP: Josefine Cronholm(SE) vokal, Anders Banke saxofon & blæs, Fredrik Damsgaard bas, Steen Rasmussen piano, Celso de Almeida (BR) trommer.

OM ORKESTRET
JOSEFINE CRONHOLM er en af Skandinaviens fremmeste vokalister, kendt for sin unikke musikalitet og store indlevelse i en hver sammenhæng hun er en del af. Josefine kendes, udover sine egne prisvindende orkestre, især fra sit samarbejde med Marilyn Mazur, John Tayler, Django Bates og ARC. Josefine Cronholm er album aktuel med albummet ”Near The Pond” med Kirk Knuffke, Thommy Andersson og Kenny Wollesen. Hun lagde i øvrigt sin hemmelighedsfulde nynnen til musikken fra DR ́s drama serie ”forbrydelsen”

ANDERS BANKE, saxofon spiller i en lang række bands på den danske jazzscene. Han har medvirket på over 70 udgivelser som musiker, komponist og arrangør, og turneret verden over med et kunstnerisk virke spændende fra impro-jazz med egen trio over stadionkoncerter med indie-bandet Bon Iver til Django Bates, Pierre Dørge, og Egberto Gismonti og DR-SymfoniOrkestret.

FREDRIK DAMSGAARD. Kendes som en bundgroovende bassist, på både höfnerbas og kontrabas i utallige sammenhænge inden for alle stilarter. Fredrik Damsgaards store musikalske øre, karakteristiske groove og percussive kontrabasteknik gør ham til en perfekt legekammerat i mange musikalske sammenhænge. Fredrik spiller pt. bla. med Søs Fenger og Ginne Marker.
Tjek i øvrigt Fredriks nye musikalske projekt ”MARATHON MONKS” som på kort tid har opnået kult-status på den danske jazz-undergrunds scene

CELSO DE ALMEIDA er en af Brasiliens store trommeslagere. Han er Rosa Passos faste trommeslager og har turneret verden rundt med hende. Han har spillet med et utal af førende brasilianske kunsnere som f.eks Gal Costa, Gilberto Gil, Edu Lobo, Leny Andrade, João Donato og Raul de Souza. I 2016 medvirkede han på albummet “Time Out” med Eliane Elias. Albummet vandt en latin grammy. Egen trio siden 2014 med pianisten Felipe Silveira og bassisten Sidiel Vieira

STEEN RASMUSSEN er en af Danmarks dygtigste fortolkere af Brasiliansk musik med sin personlige og sofistikerede stil. Han er desuden en meget efterspurgt ”sideman” og har spillet med en lang række af Danmarks førende solister som f.eks Lis Sørensen, Danseorkestret, Søs Fenger og Marie Carmen Koppel.
STEEN RASMUSSEN QUINTETO har siden 2007 beståt af nogle af Danmarks ypperste musikere. Orkestret har udgivet 7 albums,- to af dem indspillet i Brasilien. Orkestret har spillet utallige turneer i Danmark, Spanien, Brasilien, Ecuador, Columbia, Tyskland og Frankrig. Ofte featuring nogle af Brasiliens største stjerner som f. eks Joyce Moreno, Paulo Braga og Leo Minax. Orkestret har været både DMA-JAZZ,- og 2 gange CARL PRIS nomineret. I samarbejde med filmselskabet Crosswayfilm udgav orkestret i 2019 dokumentarfilmen ”Cafe Central”. Filmen følger orkestrets 4 dages optræden på den legendariske jazzklub Cafe Central i Madrid,- Spanien i oktober 2019. Se filmen her:
https://www.ekkofilm.dk/shortlist/film/cafe-central/

HISTORIEN OM CLUBE DA ESQUINA Omkring 1970 opstod i Brasiliens højland i staten Minas Gerais et musikerkollektiv under navnet Clube de Esquina – klubben på hjørnet. Her samledes nogle unge musikere og sangskrivere som nok var vokset op med Bossa Nova,- men som også lyttede en del på The Beatles og amerikansk populær musik alá Bob Dylan og The Beachboys. Dette smittede i høj grad af på deres kompositioner og tekster, og sammen skabte sammen de albummene ”Clube da Esquina” og ”Clube da Esquina 2”. Albummene kom til at revolutionere den Brasilianske musikscene – gruppen havde skabt et helt ny musikalsk udtryk. Især kender hele verden sangeren og komponisten Milton Nascimento, men også gruppens andre medlemmer Toninho Horta, Ló & Marcio Borges, Fernando Brant, Wagner Tiso, Robertinho Silva og Ronaldo Bastos, (blot for at nævne nogle af dem) skabte efterfølgende en række fantastiske albums, som stadig fortolkes vidt og bredt. Selv supergruppen Earth Wind And Fire har fortolket et af gruppens numre på et af deres albums. I 1975 udgav saxofonisten Wayne Shorter det legendariske album ”Native Dancer”, hvor Milton Nascimento og flere andre Clube da Esquina medlemmer medvirkede – bla. i sammenspil med Herbie Hancock. Resten er musikhistorie – og Milton Nascimento rundede 80 år i 2022 og stadig aktiv.

Hvornår:

04
okt.

19:30 - 21:30


Priser:

kr. 180 ink. billet gebyr - Unge u. kr. 100Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00