SMAGEN AF BORNHOLM 2023

25. juni 2023 - 01. juli 2023

Via BORNHOLMS HØJSKOLE udbydes dette unikke sommerkursus. Kurset gennemføres i samarbejde med gaarden og Gourmet Bornholm.

SMAGEN AF BORNHOLM
Tag med på en lærerig tur gennem Smagen af Bornholm. Forestil dig 5 dage hvor du hver dag får mulighed for at fordybe dig i ny viden, nye teknikker og nye emner – alt sammen med udgangspunkt i den gode smag.
I løbet af ugen arbejder vi med; Sensoriske øvelser (hvordan virker vores smagsapparat). Røgning, gravning og krakning af fisk. Fermentering. Sankning af vilde urter og bær. Urte-sirup, -snaps, -sukker, -salt, -eddike, -olie -mayonnaise, -smør, -friskost, -brød. Nynordiske cocktails hvor alt er lavet fra grunden. Du har været med til ølsmagning, og hørt om lokale fødevareproducenter.
De praktiske øvelser udføres i køkkenet på Gaarden – Bornholms Madkulturhus. Der er meget køkkentid – så du skal være frisk på at arbejde i køkkenet og ved grillerne. Og også frisk på lidt urteture i felten.

Gennemgående underviser er Thomas Guldbæk. Thomas er tilknyttet Bornholms Højskole med flere forskellige kurser. Han er også formidlingschef og naturvejleder på Gaarden – Bornholms Madkulturhus. Og så er Thomas en af landets førende eksperter i urter og vild mad. Han arbejder som konsulent for nogle af landets bedste restauranter og fødevareproducenter. Han har samarbejdet med Jacobsen Bryggeri, Kadeau, Noma, Sol over Gudhjem, Copenhagen Distillery med flere. Derudover har han 27 års erfaring som formidler, samt skribent for bl.a. magasiner som Gastro og Mad & Mennesker og med-skribent på bøger om Dansk madhistorie og Smagen af Bornholm. Også gaardens kok og køkkenchef Augustin K. Lindvad samt nogle af øens dygtige fødevarefolk er klar til at give dig en række fantastiske og lærerige oplevelser.

Som kursist på dette hold får du også den nye bogudgivelse: Smagen af Bornholm – en terroirbeskrivelse.

Denne fine bog er kulminationen af flere års research om både de naturgivne, de kulturelle og de produktionsmæssige faktorer som definerer smagen af Bornholm.
Det er første gang i Danmark at et lokalt terroir bliver beskrevet så uddybende. Bogen er skrevet i en fortællende og ofte interview-agtig stil. Men er også tænkt som en ”opslagsbog” – hvis man gerne vil blive klogere på røg, vilde urter, mejerivirksomhed eller andet.

Læs mere og skynd dig at booke her:

https://bornholmshojskole.dk/korte…/smagen-af-bornholm/

Hvornår:

25
jun.

18:00 -


01
jul.

12:00


Adresse:

Melstedvej 25
3760 Gudhjem
Tags: Gourmet, Guidet tur, Hele øen, Kursus, Madfestival, Madoplevelser, Natur

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00