Særudstillinger på Oluf Høst Museet

25. juni 2022 - 22. oktober 2022

Høst vender hjem

Villaen: Et bredt udvalg af Oluf Høst værker, der normalt ikke kan ses på museet

Med udstillingen vender billederne hjem til der, hvor de fleste af dem blev skabt, i Hedvig og Oluf Høsts hjem Norresân.

Hjemmet og arbejdsforholdene i Gudhjem (i årene 1929-1966) blev afgørende for Oluf Høst. Det var her hovedværkerne blev til: De berømte Sankt Hans bål, silderøgerierne, stjernebilledet Orion i vinternatten, de religiøse parafraser og naturligvis gården Bognemark, som Oluf Høst købte for næsen af kunstnerrivalen Niels Lergaard for at kunne male den i fred.

”Høst vender hjem” fungerer som en række punktnedslag i denne motivverden. Udstillingen viser desuden, hvordan de første koloristiske gengivelser fra Dragør udvikler sig til farveeksperimenter, som Oluf Høst udfører med malerisk dødsforagt i 1930-1950erne, tydeligt præget af det kunstnermiljø, der opstår i Gudhjem de år.

Senere opløser den mere modne og erfarne maler sin palet til det helt pastelagtige.

Oluf Høst (1884-1966) er den eneste bornholmsk fødte kunstner i den såkaldte Bornholmerskole, der i begyndelsen af 1900-tallet forandrede dansk kunst. I 1933 modtog han Eckersberg Medaljen, den højeste udmærkelse en dansk maler kan få.

 

Marv og sten

Høsts sommeratelier i haven: Sif Itona Westerberg og Asbjørn Skou

Billedhugger Sif Itona Westerberg slog for alvor igennem i 2021 med den anmelderroste soloudstilling ”Immemorial” på ARoS og sin medvirken i DR2s ”Kunstnerkolonien på Bornholm”, der blev optaget i Gudhjem. Asbjørn Skou har adskillige soloudstillinger bag sig i indland og udland, i Danmark blandt andet på Vejle Kunstmuseum og Kunsthal Nord, Aalborg.

Skou og Westerberg sætter fokus på myten som mangelvare i den antropocæne tidsalder, hvor menneskets påvirkning af jorden er så omfattende, at vi er blevet en geologisk kraft på lige fod med f.eks. vulkaner og jordskælv.

Deres installation i Oluf Høsts sommeratelier består af en samling skulpturelle væsner, der har træk fra mytologier fra nær og fjern. Væsnerne mødes for at diskutere, hvordan de som antropocæne skytsånder kan påvirke menneskeheden til at genetablere en sund relation til en verdens økosystemer.

 

Ole W. Høst – På vej

Ole W. Høsts atelier i haven: Et udvalg af sønnen og kunstneren Ole W. Høsts (1915-1943) efterladte værker

Som både person og maler var Ole W. Høst præget af sin baggrund. Allerede fra barndommen lå det i kortene, at han skulle følge i fodsporene på sin berømte fader Oluf Høst og videreføre den stolte bornholmske malertradition.

For Ole W. Høst var den kunstneriske arv tung. Han kæmpede med at frigøre sig fra hjemmet og for at finde sit eget ståsted, såvel personligt som kunstnerisk.

Med udstillingen vil de besøgende få mulighed for at opleve værker af en kunstner, der er nært forbundet til stedet og dets historie, men som ikke tidligere er blevet udstillet på museet. Som person er Ole W. Høst først og fremmest kendt som kunstnersønnen, der meldte sig som frivillig under de nazistiske faner og døde ved Østfronten i 1943.

 

Hvornår:

04
jul.

11:00 - 17:00


05
jul.

11:00 - 17:00


06
jul.

11:00 - 17:00


07
jul.

11:00 - 17:00


Priser:

Voksne

85 DKK

Børn (0-18 år)

Gratis / Free

Grupper på 20 eller flere

70 DKK

Adresse:

Løkkegade 35
3760 Gudhjem
Tags: Billedkunst, Efterår, Gudhjem, Kultur, Kunst, Museum, Sensommer, Seværdighed, Sommer

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00