Raku Workshop udsolgt!

13. October 2020 - 13. October 2020

Raku workshop med keramiker Bodil Brandt tirsdag d 13 oktober kl. 11.

Skab din egen unikke skål ved raku brænding på værkstedet i Snogebæk Hovedgaden 59 Snogebæk 3730 Nexø.

Raku brændings teknik er en brændingsmetode for keramik , hvor emnerne med den smeltede glasur løftes over i beholdere med savsmuld eller spåner som bryder i brand (fordi keramikken er  ca 1000 grader varm) og dermed forbruger ilten i beholderen. Denne brænding i beholderen påvirker glasuren og farverne meget forskelligt , afhængigt af hvor meget  ild og hvor mange spåner( i fagsprog mere eller mindre reduceret atmosfære i beholderen ) 

På værkstedet får du en skål som Bodil har drejet og som er forglødet ( brændt første gang ) denne skål dekorerer du med glasur – glasur males på skålen næsten som om det er akvarel – derefter sættes tingene ned i rakuovnen og med gas varmes ovnen op til vi kan se glasuren er smeltet ud og tingene er rødglædende. Med en lang tang løfter hver især sin skål over i beholdere gjort klar med spåner –  og der opstår en ny forbrænding og kemisk påvirkning af glasuren — tingene køler af i beholderen og når de er kolde nok skures de med ståluld og du kan se resultatet af rakubrændingen.

Med så megen åben ild foregår rakubrænding ude  og i tilfælde af regn eller megen blæst må workshoppen aflyses eller rykkes.

Bindende tilmelding ved betaling til mobile pay nummer : 40767101 .

Hvornår:

13
Oct

11:00 - 13:00


Priser:

275,-

Adresse:

Snogebæk Hovedgaden 59 Snogebæk 3730 Nexø.


Tags: Kunsthåndværk, Kursus, Makers Island, Snogebæk

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00