Kjøssebærasønda – en tradition er genopstået

22. July 2018 - 22. July 2018

Forhistorien:
I de gode gamle dage holdt bornholmerne meget af kirsebær. Og i en stor bondehave kunne der godt være flere kirsebærsorter. Dertil kommer, at øen rent botanisk er kendt for at rumme mange vilde kirsebær i hegn og krat, og dem udnyttede bornholmerne også. Bærrene blev brugt både friske, syltede, tørrede, som saft, som suppe, i brændevin og så videre. Også “bittermandlerne” i kirsebærstenene blev i et vist omfang udnyttet.
Faktisk var bornholmerne så glade for kirsebær at de havde en særlig mærkedag. I kirsebærtiden samlede man familie, venner og bekendte om søndagen efter kirketid, og så høstede man kirsebær. Efter høsten blev der festet, spist og drukket for at fejre, at kirsebærhøsten var i hus.

Vi gør det igen
Bornholms Madkulturhus ved Melstedgård genoplivede sidste år denne tradition og inviterede bornholmerne og turisterne til Kjøssebærasønda. Og vi fortsætter traditionen i år. Vi vil på gaarden i vores MadLabs lave aktiviteter hvor vi plukker og eksperimenterer med kirsebær. – Ligeledes vil restauranter og producenter rundt om på øen på denne dag lade kirsebær indgå på kreative måder i dagens menu eller fødevareprodukter.

Der betales entre til Melstedgård Landbrugsmusem

Fællesbillet til 4 museer:
Med en Fællesbillet til 100 kroner har du adgang til fire museer:
Ud over gaarden – Melstedgaard Landbrugsmuseum/ Bornholms Madkulturhus har du med en Fællesbillet adgang til Erichsens Gaard, Hjorths Fabrik – Bornholms Keramik Museum og Bornholms Museum i Rønne.
Med en Fællesbillet har du desuden mulighed for, at deltage i Madkulturhusets Madlabs flere dage. Fællesbilletten gælder i 1 uge.
Køb Fællesbillet i vores gaardbutik Skafferiet, via Destination Bornholm, på billetsalg.dk, via webshoppen på bornholmsmuseum.dk, på udvalgte campingpladser eller på et af de nævnte museer.

Hvornår:

22
Jul

10:00 - 16:00


Priser:

Entrébillet

70 DKK

Børn op til 17 år har gratis entré

Adresse:

Melstedvej 25
3760 Gudhjem


Tags: Gourmet, Gudhjem, Madoplevelser, Museum, Natur, Sommer

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00