Hasle Klinker - lerindustri igennem 150 år

18. august 2021 - 27. oktober 2021

Denne tur er koncentreret om Klinkerskoven og det gamle industriområde ved Sorthat/Muleby syd for Hasle på Vestbornholm, hvor der er masser af spor fra råstofindustrien i området.

Vi besøger Hasle Klinker og ser på de mange tydelige spor i området, som er præget af denne industri, som sluttede brat i 1996.

Alligevel kender vi alle den dag i dag Hasle Klinker, når vi færdes rundt omkring på fortovene i provinsbyerne i Danmark, i banegårde, på perroner, og ikke mindst kender mange af os de glaserede rør og fodertrug, som også findes som frugtskåle og askebægre.

Også chamottesten i kakkelovne kommer herfra.

Vi går en tur i det spændende område, der har en masse at vise frem, volde, udgravninger og søer, som fortæller sine egne historier.

Området byder på masser af spændende geologi, råstofhistorie, ler, grus og kul side om side, foruden noget om Bornholms militære historie med skanser, kanoner og forsvarsanlæg midt i denne skønne natur, som præger området i dag.

Sammen finder vi frem til seværdighederne!

 

Følg os på Facebook

Følg GuideserviceDanmark på Facebook og vær opdateret om guidede ture i hele Danmark www.facebook.com/GuideserviceDK/

Hvem er Guideservice Danmark

Guideservice Danmark tilbyder guider og guidede ture i hele Danmark og på mange sprog. Du kan enten vælge en af vore fastsatte datoer eller du kan selv vælge dato, tidspunkt og sprog.. Du kan se alle turforslag i hele Danmark her:  www.guideservicedanmark.dk/se-turforslag/

Andre ture og sprog 

Har du brug for en skræddersyet tur et sted i Danmark, vil vi glæde os til at høre fra dig og hjælpe med at arrangere den. Med en skræddersyet tur vælger du selv tid, sted, sprog og hvis ikke et af vore eksisterende turbeskrivelser rammer dit ønske, så hjælper vi med at lave det helt rigtige indhold og turbeskivelse. Du kan altid kontakte os på tlf. 41562859.

Hvornår:

27
okt.

13:30 - 16:30


Priser:

Billet

100 DKK

Turen gennemføres ved minimum 1 person og lukkes ved 30

Tags: Efterår, Hasle, Natur, Outdoor, Rønne, Sensommer, Sommer, Vandretur

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00