Hans Petter Hougen

15. November 2020 - 15. November 2020

Gennem 30 år har Hans Petter Hougen beskæftiget sig med levende og døde indenfor retsmedicinen.

I denne bog fortæller han om et liv, der har ført ham fra fødelandet Norge via Spanien til Danmark. Han tager os også med til USA, hvor han uddannede sig til retsmediciner og fik set sin del af skudofre og narkorelaterede dødsfald.

Gennem sin karriere har han udført eller superviseret tusindvis af obduktioner i Danmark og i mange andre dele af verden, blandt andet et krigshærget Balkan i 1999, et tsunamiramt Thailand i 2004 og et smadret Gaza i 2014, som er noget af det værste retsmedicineren har oplevet.

I “Udenfor skinner solen” reflekterer Hans Petter Hougen over livets skyggesider, som har udgjort så stor en del af hans arbejdsliv. Han fortæller om mange af de sager, der har gjort indtryk på ham undervejs. Fra den menneskelige ondskab, som folder sig ud i krige og kriminalsager, til naturkatastrofer og trafikulykker, som brat kan smadre familiers liv. Hvordan vænner man sig til det, og bliver det aldrig for meget?

Hans Petter Hougen, f. 1949 i Oslo. Professor i retsmedicin, dr.med., ph.d med over 30 års erfaring i retsmedicin på Retsmedicinsk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, Medical Examiner Department, Miami, Florida og i talrige lande rundt om i verden, med et bredt interessefelt inden for faget med særligt fokus på skud- og eksplosionsskader samt anvendelse af retsmedicin i internationalt menneskerettighedsarbejde. Statsobducent i perioden 2004-2017.

I 2018 udgav han samtalebogen “De 7 Dødssynder”, hvor han sammen med tidligere drabschef Bent Isager-Nielsen taler om livet, døden og om hvorfor ondskab findes i os alle.

Eftermiddagen er arrangeret af Svanekegaardens Kunst- og kulturforening

 

Hvornår:

15
Nov

15:30 - 17:30


Priser:

Pris Kr. 100 dog 75 kr. for medl. af Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening

Adresse:

Skippergade 6, 3740 Svaneke, Danmark


Tags: Efterår, Handicapvenlig, Helårsåbent, Kultur, Svaneke

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00