Frederik VI´s hofmusik

17. september 2022 - 17. september 2022

H. P. Møllers stemmebøger er en skat fra den danske guldalder. En nodesamling som var glemt, men blev fundet på Det kgl. Bibliotek i 2015 af Toke Lund Christiansen. 

Nodebøgerne indeholder, udover tidens danse, den mest populære musik fra Det kgl. Teater fra 1800-tallets første tre årtier. Det er operaarier og -ouverturer, som i tiden er arrangeret for fløjte, to violiner og cello. Det var helt i tidens ånd at bruge musikken ved at arrangere orkesterværker ned til et ”mobilt ensemble”. På den måde kunne orkestermusik fylde hjemmene, og en magtfuld konge som Frederik VI kunne på én og samme tid både byde på tidens mest populære toner samt byde op til dans. Det er den musik, som bliver præsenteret ved denne koncert. 

Der vil være musik fra operaer, som vi den dag i dag fortsat kender og elsker, af bl.a. Mozart, Rossini og Weber samt de danske komponister Weyse, Kunzen og Kuhlau. 

Henrik Engelbrecht er konferencier og binder musikken sammen på underholdende og faglig vis med historier om den københavnske operas historie. 

Koncerten spilles på originale 1800-tals fløjter, som har været en aktiv del af musiklivet i Danmark og er relevante i forhold til netop denne musik. 

”Frederik VI`s hofensemble” har indspillet musikken for at bevare fløjternes klang og for at udbrede kendskabet til denne nodesamling. 

Ensemblet præsenterer musikken ved denne release-koncert i de smukkeste rammer på Rønne Theater, som er opført i 1823. 

”Frederik VI´s hofensemble” består af Winnie Bugge Frandsen, traversfløjter, Stefanie Barner Madsen og Jens Solgaard, violiner, og Ingrid Andersson Kjellsdotter, cello. 

Hvornår:

17
sep.

15:00 - 17:00


Priser:

Adresse:

Rønne Theater, Teaterstræde 2, 3700 Rønne
Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00