Foredrag på Bornholms Forsvarsmuseum

17. september 2022 - 15. oktober 2022

I efteråret holder Bornholms Forsvarsmuseum en række spændende foredrag og arrangementer om øens militære fortid. Se oversigten på museets hjemmeside her.

Foredrag d. 17. september: Bornholm og Skåne – Fra jernalderen til nutiden

Lørdag d.17. september kl. 13.00-14.15 har du mulighed for at deltage i et spændende foredrag om forholdet mellem Bornholm og Skåne fra jernalderen til nutiden.

Foredraget holdes af cand.mag. Finn Kjerulff Hansen. Finn har forsket i forholdet mellem Bornholm og Skåne og vil i dette foredrag se på, hvad vi ved om forholdet mellem de to landsdele siden tidlig jernalder og helt op til i dag.

Hovedvægten vil blive lagt på politiske, militære og kulturelle forhold med et særligt fokus på tiden omkring 1658-60, hvor de to provinser af samme gamle land blev skilt ad.

 

Foredrag d. 24. september: Den tyske kodemaskine Enigma

Lørdag d. 24. september kl. 13.00 holder Bjørn Ørding-Thomsen foredrag om den tyske Enigma-maskine. Maskinen blev anvendt af tyskerne til, at kryptere og dekryptere meddelelser. De kodede meddelelser indeholdte informationer troppebevægelser, ubåde, angrebsplaner og statshemmeligheder. Det var derfor en af Nazi-Tyskland mest beskyttede hemmeligheder.

Bornholms Forsvarsmuseum udstiller en af disse unikke maskiner. Under foredraget vil den blive fremvist for deltagerne. Se museets Enigma på www.formus.dk.

 

Foredrag d. 29. september: Besynderligheder i 2. verdenskrig

Torsdag d. 17. september kl. 16.15 holder Bjørn Ørding-Thomsen foredrag om besynderlige hændelser under Anden Verdenskrig. Det bliver en spændende fortælling om nogle af krigens finuerligheder og mærkelige tilfælde.

 

Foredrag d. 1. oktober: Brevduer flyver fra Bornholms Forsvarsmuseum

Lørdag d. 1. oktober vil Carsten Madsen fra Bornholms Brevdueforening fortælle lidt om brevduer i forsvaret og under verdenskrigene. Derefter vil brevduer flyve afsted fra Bornholms Forsvarsmuseum.

 

Foredrag d. 15. oktober: Rønne som fæstningsby

Lørdag d. 15. oktober kl.13.00 holder Jens Skaarup foredrag om Rønne som fæstningsby.

 

Praktisk

Følgende er gældende for alle foredrag på Bornholms Forsvarsmuseum.

Adresse:

Forsvarsmuseum
Arsenalvej 8 i Rønne.

Pris:

Det koste almindelig entré på museet, hvorefter selve foredraget er gratis. Der er gratis adgang og deltagelse i foredragene for medlemmer af Kastellets Venner Bornholm – støtteforeningen bag Bornholms Forsvarsmuseum. Bliv medlem for kun 150 kr. om året – Læs mere her.

Tilmelding:

Tilmelding er ikke et krav, men da der er et begrænset antal pladser, vil vi gerne reservere en plads til dig, hvis du tilmelder dig på forhånd. Send derfor venligst en mail til ml@formus.dk – såfremt du ønsker at reserve en plads.

Hvornår:

15
okt.

13:00 - 14:30


Priser:

Voksne (inkl. adgang til museet)

75 kr.

Pensionister (inkl. adgang til museet)

60 kr.

Veteraner (inkl. adgang til museet)

50 kr.

Medlemmer af støtteforeningen

Gratis

Adresse:

Arsenalvej 8
3700 Rønne
Tags: Efterår, Historie, Kultur, Rønne

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00