En bornholmer med gul jord under fødderne

27. January 2019 - 27. January 2019

Den bornholmske forfatter Rakel Haslund-Gjerrild holder foredrag om at rejse i Kina. I foredraget slår hun ned på en håndfuld steder, der afspejlet der moderne Kinas umådelige kontraster. Hun har gennemrejst Kina på kryds og tværs gennem flere år – sidst i forbindelse med, at hun skulle opdatere og nyskrive rejseklassikeren Turen går til Kina.

Rakel skriver: For mig er det mest fascinerende ved at rejse i Kina, at man rejser i fortiden, nutiden og fremtiden på én gang. Tager man toget vest på fra Beijing for at følge den gamle handelsrute Silkevejen, kommer man forbi ørkenprovinsen Gansu, som er er Kina fattigste provins, men her finde man også klodens største vindmøllepark. Det er et af partiets erklærede mål, at Kina i 2020 skal være blandt verdens mest automatiserede samfund, og vestens første robotmunk bor da også i et gammelt tempel tæt på Den Kinesiske Mur. Andre steder i Kina, som blandt minoriteterne i den sydlige Yunnan provins, bliver jorden flere steder stadig vendt med hakker og håndkraft.
Lige nu er Rakel på en to måneders rejse ned ad Den Gule Flod – fra dens udspring i den vestlige, tibetansk dominerede Quinghai-provins til dens udløb i Det Gule Hav – for at skrive en rejsebog om Kinas ”moderflod”.

Arr. Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening

Hvornår:

27
Jan

15:30 - 17:30


Priser:

Entrè

100 DKK

Medlemmer af SKK

75 DKK

Adresse:

Skippergade 2-8
3740 Svaneke


Tags: Handicapvenlig, Helårsåbent, Historie, Kultur, Svaneke, Vinter

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00