Egon Clausen - Udkantens Skønhed

31. March 2019 - 31. March 2019

Der er mange slags udkanter i Danmark.

Der er kulturelle, etniske, aldersbetingede, religiøse og økonomiske udkanter.

Og så er der de geografisk betingede udkanter. Dem er der mange der jamrer over, så hovedstadens funktioner skal spredes ud over hele landet. De tror åbenbart, at de dermed kan afskaffe udkanterne, men de tager fejl og deres tankegang kan have negative konsekvenser.

Hvis et land skal fungere som et fællesskab for alle indbyggerne i deres forskellighed, skal der være et samlende centrum, og hvor der er et centrum, vil der også være en periferi. Det er til gavn for alle.

Et land uden hovedstad går til grunde, og når centeret ikke kan holde, udløser det ren anarki. Glemmes må det heller ikke, at udkanterne er populære, fordi de har mere ro, end man finder i de store byer.

De gamle købstæder har bevaret deres egen skønhed, deres egne historier, deres eget særpræg fordi de blev hægtet af udviklingen og blev til udkanter.

Egon Clausen vil fortælle om nogle af sit livs udkanter. Geografiske, kulturelle, religiøse, litterære, og vil også læse nogle tekster højt.
Arr. Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening

Egon Clausen er en dansk forfatter. Fra 1970 til 2005 var han tilknyttet Danmark Radio. Fra 2005 til 2011 har han været formand for Dansk Forfatterforenings gruppe af faglitterære forfattere. Næstformand i Dansk Forfatterforening. Medlem af repræsentantskabet i Statens kunstfond fra 2013

Hvornår:

31
Mar

15:30 - 16:30


Priser:

Entré

100 DKK

Medlemmer af Svanekegaardens kunst og kulturforening

75 DKK

Adresse:

Skippergade 2-8
3740 Svaneke


Tags: Handicapvenlig, Helårsåbent, Kultur, Svaneke, Vinter

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00