Echoes of dance - Via Artist Konsort

01. March 2018 - 01. March 2018

Echoes of dance er et levende og rytmisk program der tager udgangspunkt i barokmusikkens rødder i 1600-tallets danse- og populærmusik. Programmet har fokus på musikken fra Sydamerika og det caribiske område, Mexico, Cuba, de franske og engelske kolonier, og særligt de dansk vestindiske øer (Virgin Islands). Fælles for hele området er at kolonisternes musik (den europæiske barokmusik) blandede sig med de indfødte og slavernes musiktraditioner, og et helt nyt og spændende musikudtryk opstod.

Programmet er en fortsættelse af programmet “Eldorado” som Via Artis Konsort har turneret med i både ind- og udland. Programmet har bl.a. været transmitteret i DR P2 koncerten.

Sopran og viola da gamba: Anne Eisensee
Viola da gamba: Mogens Rasmussen
Barokguitar: Lars Hedelius-Strikkertsen
Slagtøj: Ambjørn Lebech
Cembalo, div. blæseinstrumenter: Poul Udbye Pock-Steen

Via Artis Konsort er et internationalt tidlig-musik ensemble der producerer og spiller nyskabende koncertprogrammer fra grænselandet mellem den tidlige kunstmusik og relaterede verdensmusik-traditioner. Via Artis Konsort udforsker form og indhold i den tidlige musik, med en særlig vægt lagt på tidsløse begreber som klang, improvisation og puls.

Ensemblet er sammensat af musikere fra de skandinaviske lande og Spanien og er officielt hjemmehørende i Odense, Danmark. Ensemblet blev dannet i 2006, og har siden da spillet mere end 300 koncerter i ind- og udland. Ensemblets musikere er alle professionelle koncertmusikere og medlemmer af Solistforeningen af 1921.
Via Artis Konsort har udgivet to album på forlaget PARLA son: Via Stellae (2008) og Crosswork (2012). En tegneserie-opera med 1600-tals dansesange er under forberedelse (premiere forår 2016) og skal samtidig indspilles.
Via Artis Konsort turnerer med faste koncertprogrammer, men indgår ofte i forskellige former for samarbejde med kor, solister, komponister og institutioner.
En lang række dygtige musikere har i årenes løb spillet med ensemblet. I beskrivelsen af de enkelte koncertprogrammer (menú-punkt: Temakoncerter), kan du læse mere om hvilke musikere der deltager i de aktuelle programmer.

Hvornår:

01
Mar

19:30 - 21:30


Priser:

Alm.

200 DKK

u. 25 år

120 DKK

Alle priser er incl. billetgebyr

Adresse:

Skippergade 2-8
3740 Svaneke


0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00