Cellosonater i Aa Kirke med ung dansk supercellist

02. September 2018 - 02. September 2018

Jonathan Algot Swensen, cello
Elias Holm, klaver

Jonathan Algot Swensen, født 1996, en af de yngste danske cellister, vandt guldmedalje ved Berlingske Klassiske Musikkonkurrence 2012, Øresunds solistpris i både 2011 og 2015, og 1. pris i Stockholms Internationale Musikkonkurrence. Han vandt Den Danske Strygerkonkurrence samt P2 Talentprisen i 2016, og i 2017 fik han Léonie Sonnings Talentpris. Den unge cellist studerer ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Toke Møldrup, som vi kender fra bl.a. Den Danske Klavertrio.

Jonathan begyndte at spille cello i en alder af syv år. Da han var 13, deltog han i Menlo Music Festival i Californien, hvor han opdagede, at han var mindre dygtig end sine amerikanske musikvenner. De var gået igennem en hård skole og træning. Han erkendte pludselig meningen med øvning og selvdisciplin, uden samtidig at miste glæden ved at spille, udtaler han selv. Musik har altid været en del af Jonathans liv med en mor, som er violinist, og en far, som er både dirigent og violinist. Som seksårig sad han i koncertsalen og hørte sin far dirigere Elgars cellokoncert med Ralph Kirschbaum som solist. Der opstod den første kærlighed til celloen som instrument.

”Musik er så meget mere end toner. Du kan udtrykke så mange ting på vidunderlig vis igennem musikken. Jeg synes den fedeste oplevelse, når man spiller musik, er at have en følelse af, at jeg har opnået noget med koncerten. At jeg har opnået noget personligt, og opnået noget overfor publikum. Der er ikke nogen federe følelse end at vide, at koncerten gik sindsygt godt og at publikum elskede det. Jeg har spillet nogle koncerter, hvor jeg har følt at jeg har oplevet det, og det er lidt af en adrenalin-afhængigheds-skabende følelse. Jeg vil gerne have mere af det.”

Elias Holm er født i 1996 og har spillet klaver siden han var seks år gammel. Begyndte at spille klaver hos Mark Schneider og fortsatte i 2008 hos pianist og tidl. docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) Tove Lønskov. I 2013 startede Elias på DKDM hos Amalie Malling, hvor han afsluttede sit andet år af sin bachelor. I februar 2015 bestod Elias optagelsesprøven på Universität der Künste i Berlin og har siden oktober gået på bacheloruddannelsen hos prof. Klaus Hellwig.

Elias har vundet flere danske konkurrencer, herunder guld i Berlingske Klassiske Musikkonkurrence og Steinway Festival, og modtog Grand Prix i den internationale klaverkonkurrence Music Without Limits i Litauen i 2013.

Hvornår:

02
Sep

15:30 - 17:00


Priser:

Medlemmer 70 kr., gæster 110 kr.

Dørene åbner kl. 15

Adresse:

Storegade 2
3720 Aakirkeby


Tags: Aakirkeby, Koncert, Kultur, Musik

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00