Toke Møldrup og Kathrine Gislinge i Aa Kirke

06. October 2019 - 06. October 2019

Cellisten Toke Møldrup er modtager af det prestigefyldte Dronning Ingrids Hæderslegat samt Augustinus Fondens Jubilæumsbevilling 2017-2020. Han er prisvinder ved flere internationale konkurrencer og har spillet koncerter i store dele af verden, været solist med de fleste danske symfoniorkestre og en hyppig gæst i danske musikforeninger, bl.a. med kollegerne Lars Bjørnkjær og Katrine Gislinge i Den Danske Klavertrio. Hans store interesse for celloens udvikling gennem tiderne afspejler sig i serien af udgivelser: fra den anmelderroste indspilning af Bachs suiter for solocello til udgivelsen af den nulevende amerikanske komponist Geoffrey Gordons samlede værker for cello. Toke Møldrup er selv med til at udvikle cellorepertoiret gennem samarbejder med mange nulevende komponister, bl.a. John Williams, Svend David Sandström, Geoffrey Gordon og Christian Winther Christensen.

Toke Møldrup har for tiden orlov fra sit job som solocellist i Copenhagen Phil for bedre at kunne varetage sine mange solistiske opgaver. Han er siden 2005 lærer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor han selv studerede hos Morten Zeuthen og Tim Frederiksen. Han spiller på en David Tecchler-cello fra 1697, venligst udlånt af Augustinus Fonden.

Igennem de sidste tre årtier har Katrine Gislinge etableret sig som en af Skandinaviens førende og mest markante pianister.

Gislinges tolkninger er præget af en sitrende følsomhed, hvor hver detalje får stor betydning, men samtidig samler sig i en klar og fremadrettet strøm. Katrine Gislinges repertoire spænder fra Bach til den allernyeste musik, og hun formår på en fascinerende måde at få sit personlige, følsomme spil til at give farve og ekstra dimensioner til hver af klaverrepertoirets stilperioder. I de seneste år har hun især markeret sig som en overlegen fortolker af Mozarts klaverkoncerter. Ved siden af Mozart ligger hovedvægten i hendes programmer i det klassiske repertoire – Beethoven, Schubert, Schumann, Chopin, Brahms, Debussy. I de seneste år er ikke bare nyere musik, f.eks. af Rakhmaninov og Gershwin, men også den nyeste musik blevet en naturlig del af hendes koncerter. Naturlig, fordi hun formår at lægge den samme dedikation og fortolkning i værker af komponister som Per Nørgård og Bent Sørensen (der begge har tilegnet hende værker), som hun lægger i det klassiske repertoire.

Gislinge har samarbejdet med musikere og dirigenter som Gidon Kremer, Kurt Sanderling, Andreas Brantelid med flere. Katrine Gislinge har et omfattende virke som kammermusiker både på festivaler og som fast medlem af Den Danske Klavertrio, der fra starten har høstet stor anerkendelse.

Hvornår:

06
Oct

15:30 - 17:00


Priser:

Medlemmer 100 kr., Gæster 150 kr., Unge under 25 gratis adgang.

Billetter kan reserveres på https://bornmus.dk/?page_id=30 . Dørene åbner kl. 15.

Adresse:

Storegade 2
3720 Aakirkeby


Tags: Aakirkeby, Koncert, Kultur, Musik

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00