ARS NOVA Copenhagen

Bornholms Musikforening. ARS NOVA Copenhagen. Sct. Nicolai Kirke, Rønne

09. oktober 2022 - 09. oktober 2022

ARS NOVA Copenhagen kor opfører John Frandsens “Requiem”. Paul Hillier, dirigent, Kristian Krogsøe, orgel.

Et dansk requiem til tiden
I 2013 uropførte DR Symfoniorkesteret og DR Koncertkoret sammen med fem solister den danske komponist John Frandsens Requiem. Koncerten var en stor succes. De professionelle anmeldere roste værket til skyerne:

“John Frandsens Rekviem til minde om ofrene på Utøya overgik alle forventninger”, Søren Schauser, Berlingske
“Koncerthuset i flammer af rå urkraft”, Henrik Friis, Politiken
“Et fletværk af dimensioner”, Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad

En sjælden begivenhed

Ikke mange giver sig i kast med at skrive et værk som dette, men hvis nogen i Danmark skulle gøre det, måtte det nok være John Frandsen, som ud over at være en af landets mest spændende og produktive komponister gennem sit virke som organist gennem mange år har levet med den teologiske og kirkemusikalske tradition, som ikke bare den den danske højmesseordning, men også hans eget Requiem udspringer af. I værket stilles de undertiden drabelige tekster fra den latinske dødsmesse overfor mere inderlige moderne salmetekster af den danske salmedigter Simon Grotrian.

Vokalgruppen Ars Nova Copenhagen består af 12 sangere og anses for at være blandt verdens førende ensembler af sin type. Ars Nova har specialiseret sig i fortolkningen af renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, der udføres med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærksomhed overalt i verden – og har igennem årene turneret i mere end 35 lande.

Kristian Krogsøe er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og i Berlin og er en af sin generations førende danske kirkemusikere. Han blev i 2007 – som 24-årig – ansat som domorganist i Aarhus.

Ars Novas chefdirigent igennem mere end 20 år, Paul Hillier, er englænder og anses for at være en af verden bedste kordirigenter. Han var stiftende medlem af den legendariske vokalkvartet The Hilliard Ensemble og grundlagde senere Theatre of Voices, som han stadig står i spidsen for.

Hvornår:

09
okt.

16:00 - 17:30


Priser:

Medlemmer af Musikforeningen

100 kr.

Gæster

150 kr.

Unge under 25 år

gratis

Adresse:

Kirkepladsen 20
3700 Rønne
Tags: Koncert, Kultur, Musik, Rønne

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00