Bornholms Middelaldercenter har åbent i Påsken

03. april 2023 - 08. april 2023

Bornholms Middelaldercenter åbner i Påsken.

Velkommen til vores smukke middelaldermiljø med bondegårdsdyr, vandmølle, simple landbohuse og en stor og flot befæstet stormandsgård med tårn, palisade og kalkmalerier på væggene.

Mød vores formidlere, som gerne vil svare på alle dine spørgsmål. Der er en daglig gratis rundvisning, og hver dag kan du prøve aktiviteter som bueskydning, møntslagning eller overvære affyringen af den bagladte middelalderkanon.

På forskellige ugedage kan du desuden møde farverkonen, kogekonen eller høre om børnelegetøj i middelalderen. Med vores lille lommeguide i hånden kan du også selv gå på opdagelse og få sjov og inspirerende viden. Flere steder på centret er der lagt op til sjove aktiviteter du selv kan prøve, som f.eks. middelalderlege.

I sørøverområdet, hvor du kan lære en masse om de krigsfolk, som hærgede på Østersøen i middelalderen. Gå ombord på sørøverskibet i vores oplevelsesrum, leg kaptajn i vores lille jolle ”Kyt” som ligger i åen eller lær en masse i den hyggelige miniudstilling på 1. sal, hvor du kan møde nogle af middelalderens ægte ”sørøvere” – du vil nok blive overrasket.

 

P Å S K E P R O G R A M   E R  P Å   V E J 

 

På de fleste dage kan du også møde andre middelalderfolk på pladsen, og f.eks. lave noget i ler hos pottemageren, se smeden arbejde, dufte og smage hvad madmor laver i stegerset eller lave noget håndarbejde i gildehuset.

Prøv-selv-aktiviteter:
Udover alt det, du kan se på centret, kan du bl.a. også prøve: Brætspil, tegne-aktiviteter i udstillingsrummet, lære at skrive runeskrift og skrive med fjer og blæk på stormandsgården, bære ringbrynje, hjelme og rustning ved vagttårnet samt sjove middelalderlege såsom kongespil, stylter, pudekamp på balancebommen m.v.

Aha-oplevelser på egen hånd: Du kan ved indgangen få vores lommeguide, der med sjove fakta om middelalderen både underholder og gør dig klogere. Husk at aflevere den igen efter brug.

Hvornår:

03
apr.

11:00 - 16:00


04
apr.

11:00 - 16:00


05
apr.

11:00 - 16:00


06
apr.

11:00 - 16:00


Priser:

Dagsbillet - Barn (3-10 år)

50

Dagbillet - Voksen

80

Dagsbillet (0-2 år)

Gratis

Adresse:

Stangevej 1
3760 Gudhjem


Tags: Borg, Børnevenlig, Forår, Gudhjem, Guidet tur, Hele øen, Historie, Hundevenlig, Kultur, Påske

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00