Flot solnedgangstur langs Danmarks smukkeste kyst kl. 20:20

17. juli 2023 - 23. juli 2023

Aftenlyset ved Helligdomsklipperne og solnedgangen over Hammerknuden gør solnedgangsturen med M/S Thor til noget ganske særligt

Oplev samtidigt Danmarks smukkeste kyst fra det gamle træskib, der har sejlet på kysten i mere end 100 år.

Sejltur med historisk træskib

En sejltur med den historiske passagerbåd M/S Thor fra Gudhjem Havn langs klippekysten til Helligdomsklipperne er en stor oplevelse og særdeles velegnet som en hyggelig familieudflugt med både små og store børn samt aktive ældre og pensionister.

M/S Thor lægger til ved Liebertsklippen nedenfor Bornholms Kunstmuseum, hvor vi landsætter og medtager passagerer, inden turen går tilbage til Gudhjem.

Guidede oplevelser og vikingefortællinger

På turen fra Gudhjem til Helligdomsklipperne fortæller skipperen om seværdighederne samt sagnhistorier fra vikingetiden.

På bådfarten kan man opleve en del af den enestående, bornholmske natur, herunder Hestestenene, Blod Egil, Stevelen, Røstad strand m.m.

M/S Thor sejler tæt ind under de stejle klipperpartier ved Helligdommen såsom Den Tørre Ovn, Den Våde Ovn, Lyseklippen, Helligdomsklippen, Sorte Gryde samt andre seværdige steder og formationer.

På lidt længere afstand passeres en samling oldtidsgrave på stranden og et par imponerende vandreblokke i vandkanten stammende fra istiden, herunder en af Danmarks største ved Salene strand.

Kunstmalerne og deres motiver

Helligdomsklipperne er et af de smukkeste inspirationssteder for bornholmermalerne, og derfor et meget brugt motiv blandt kunstmalere med historisk tilknytning til Bornholm. Her malede blandt andre Vilhelm Kyhn og skagensmaleren Michael Ancher.

Kunstmalerne Otto Haslund, Karl Isakson og specielt Oluf Høst malede adskillige motiver fra Gudhjem. På vej mod Gudhjem ses det yndede motiv Bokul fra søsiden. Ikke så sjældent ses kunstmaler Kasper Køie i gang med at male et af sine yndlingsmotiver ved Nørresand.

Vandretur på den bornholmske kyststi

Mange tager med på en rundtur, men man kan også sejle den ene vej og vandre tilbage på den bornholmske kyststi. På gåturen langs kysten er der mulighed for en pause på Dines Lille Maritime Café med udsigt over Østersøen til Christiansø og Gudhjem.

M/S Thor sejler flere gange i løbet af dagen fra Gudhjem og Helligdommen.

Hvornår:

17
jul.

20:20 - 21:20


18
jul.

20:20 - 21:20


19
jul.

20:20 - 21:20


20
jul.

20:20 - 21:20


Priser:

Voksne

165 kr.

Børn under 12 år

110 kr.

Børn under 2 år

Gratis

Hunde

55 kr.

Adresse:

Gudhjem Havn
Ejner Mikkelsensvej 23
3760 Gudhjem
Tags: Afslapning, Bådfart, Børnevenlig, Gudhjem, Guidet tur, Havn, Havudsigt, Historie, Hundevenlig, Krydstogt, Kultur, Kyststien, Museum, Natur, Outdoor, Sensommer, Seværdighed, Sommer, Transport, Vandretur

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00