2018 er Utzon-år - Kom op i Svaneke Vandtårn

14. July 2018 - 14. July 2018

Nu bliver der igen mulighed for at komme op i Svaneke Vandtårn.

Første gang var så stor en succes, at vi synes, at de mange turister, som nu gæster Bornholm og Svaneke, også skal kunne komme helt op i Svaneke Vandtårn, som ellers til daglig er aflåst. Der er en fantastisk udsigt ud over Svaneke og helt til Christiansø.

Den verdenskendte arkitekt, Jørn Utzon, der ville have fyldt 100 år i 2018, er bl.a. berømt for at have tegnet Operahuset i Sydney. Til gengæld er der ikke mange der ved, at han også har tegnet Svaneke Vandtårn.

Det er i den forbindelse, at Byforeningen Svanekes Venner i 2018 fejrer Jørn Utzon.

Hele arrangementet, inklusiv forfriskninger, er gratis. I tilfælde af dårligt vejr forbeholder vi os ret til at aflyse arrangementet.

Jørn Utzon blev i sin tid bedt om at komme med nogle forslag til et vandtårn til Svaneke, da den daværende borgmester, Emil Andersen, ville have en arkitekt til stå for opgaven. Emil Andersen bad derfor ingeniøren, der stod for projektet, om at finde en spændende arkitekt, og ingeniøren anbefalede Jørn Utzon, som han kendte fra tidligere opgaver, som de havde samarbejdet om.

 

Man kommer hen til Svaneke Vandtårn via Jørn Utzons Sti, som støder ud til Møllebakken og Dyrlæge Jürgensensgade. I dagens anledning må der parkeres på græsarealet ved Svaneke Stubmølle

Hvornår:

14
Jul

15:00 - 17:00


Priser:

Gratis adgang

Gratis adgang

Adresse:

Jørn Utzons Sti 2
3740 Svaneke


Tags: Historie, Kultur, Seværdighed, Svaneke

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00