1658 - Balladen om Bornholms befrielse

27. August 2020 - 28. August 2020

I 1658 samlede mørke skyer sig over Bornholm. Svensken havde erobret øen, og den svenske kommandant Johan Prinzenskjold satte sig magtfuldt til rette på Bornholms hovedborg Hammershus. Herfra regerede han nu de uregerlige øboer, og tog fat på at gøre dem svenske.
Men øboerne ville det anderledes. Med tre lokale stridsmænd, og senere helte, i spidsen, blev kommandanten styrtet, og Bornholm givet tilbage til den danske Kong Frederik. Dramatiske begivenheder, som fik afgørende betydning for Bornholm og bornholmerne, der ellers ville have undergået samme kranke skæbne som Skåne, Halland og Blekinge. Tænk engang: Svenskjävla!

Vi fortæller historien som en livlig varieté-inspireret koncert – eller en musical-inspireret cabaret måske … – med Country & Western hits som det musikalske omdrejningspunkt. Seks lystige skuespillere og musikere indtager ladet på vores teaterlastvogn, og forvandler den til en turnerende scene, der kommer rundt til ni forskellige spillesteder på Bornholm. Ude i den fri natur, med højt til loftet og fuglesang som kor.

Det bliver helt herligt, aldeles fortryllende og garanteret muntert!

OBS: Spiller forskellige steder på Bornholm i perioden 19.8.-12.9. Ændringer kan forekomme!

Produceret af Bornholms Teater med støtte fra: Brdr. E., S. og A. Larsens Legat – Sparekassen Bornholms Fond – William Demant Fonden – Aage og Johanne Louis-Hansens Fond – Aase og Ejnar Danielsens Fond 

Sponsorer: Bornholms Tidende

Hvornår:

27
Aug

19:30 - 20:30


28
Aug

19:30 - 20:30


Priser:

Gratis


Tags: Aakirkeby, Bar, Historie, Koncert, Kultur, Outdoor, Teater

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00