Sådan opleves vinterøen Bornholm af turister

Alt om turisternes oplevelse af Bornholm som vinterdestination

Destination Bornholm ønsker løbende at monitorere de besøgendes oplevelse af deres ophold på Bornholm. Herunder oplevelsen om vinteren, hvor Destination Bornholm i år har igangsat en indsats for at udvikle Bornholm som vinterrejse destination.

I et samarbejde mellem Destination Bornholm, Bornholmslinjen og konsulenthuset Inzights gennemføres kontinuerlige målinger af gæsteoplevelsen blandt de besøgende til Bornholm. Dette betyder, at der henover året løbende udsendes mailinvitationer om deltagelse i undersøgelsen til de rejsende med Bornholmslinjens færger.

Overordnet oplevelse af Vinterøen Bornholm

De besøgendes oplevelse af Bornholm om vinteren er ikke på helt samme høje niveau som om sommeren. På en skal fra 1 til 10, hvor 10 betyder meget sandsynligt og 1 betyder meget
usandsynligt, er det gennemsnitlige svar 8,44 ift. at anbefale Bornholm som feriedestination om vinteren. Dette sammenlignet med 9,57 om sommeren. 19% svarer yderligere i intervallet 1-6 og vil dermed kun i ringe grad anbefale deres oplevelse til andre. Omregnet til en NPS (net promoter) score opnås 61 point ud af 100. I sommeren 2019 var NPS scoren 89. Størstedelen af de besøgende til Bornholm fra november til februar overnatter i eget eller lånt feriehus (72%) og den gennemsnitlige opholdslænge er 6,22 nætter, hvilket er på niveau med om sommeren (6,64).

Gæsterne vil opleve naturen – også om vinteren

Mulighed for naturoplevelser er fortsat ubetinget den væsentligste ”driver” for de besøgendes valg af Bornholm som feriedestination om vinteren. Således fremhæver 49% den Bornholmske natur som udslagsgivende, men også de billige færgebilletter (35%) – og at alting foregår mere ”stille og roligt” om vinteren (31%) har betydning. Halvdelen har besøgt Svaneke Som om sommeren er Hammershus i særklasse den mest besøgte enkelt seværdighed på Bornholm. 41% har besøgt borgruinen mod 55% i sommeren 2019. De næstmest besøgte attraktioner er bisonerne (16%), Bornholms Kunstmuseum (8%) og Bornholmertårnet (7%). 8% af de besøgende har under deres ophold på Bornholm i vintermånederne boet i Svaneke, men over halvdelen (54%) af alle besøgende har lagt vejen forbi Svaneke. Som om sommeren har flest boet i Allinge eller Sandvig (20%). Opleves Bornholm som helhed at være åbent om vinteren?
Direkte adspurgt om oplevelsen af, at specialbutikker, restauranter og kunsthåndværkere havde åbent i opholdsbyen, svarer 56% ”Slet ikke” eller kun ´”i lille grad”. Kun 17% svarer i ”meget høj grad” eller ”høj grad”. Der er dermed plads til forbedringer – og selvom naturen fylder meget i den samlede oplevelse, så vil det helt sikkert styrke Bornholm som vinterdestination med flere åbne butikker og restauranter mv.

Download besøgsrapporten

Du kan downloade hele besøgsrapporten for som PDF her.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00