Krydstogtgæster bruger penge i bornholmske butikker

Destination Bornholm har, sammen med Rønne Havn, deltaget i en omfattende undersøgelse af krydstogtgæsternes forbrug på Bornholm.

Krydstogtgæster er en god forretning for Bornholm. Bornholm har, sammen med 6 øvrige danske og svenske krydstogtdestinationer i Østersøen, deltaget i en omfattende undersøgelse om krydstogtgæsters forbrug på de respektive destinationer. Undersøgelsen giver blandt andet et indblik i gæsternes adfærd, forbrug og tilfredshed med Bornholm.

Undersøgelsen viser, at stort set alle gæster (97%) går i land i Rønne, når skibet anløber Bornholm, og de fleste af gæsterne vælger desuden at tage på udflugt på øen med bornholmske busser og guider. Undersøgelsen viser også, at en stor del af besætningsmedlemmerne går i land for at handle.

Gæsterne bruger gennemsnitligt 474 kr. på Bornholm, og den største andel af pengene går til udflugter på øen. Forbruget i øens butikker er opgjort til gennemsnitligt kr. 200 pr. person. I 2018 blev dette til en samlet omsætning på 4 millioner. Gæsternes forbrug på Bornholm er stort set identisk med forbruget på de øvrige destinationer, som er Aarhus, København og Skagen i Danmark samt Visby, Malmø og Stockholm i Sverige. Nok så vigtigt så er tilfredsheden med oplevelsen på Bornholm også stor. Bornholm scorer 4 på en 5- punkts skala. Peter Juhl fra Destination Bornholm udtaler:

Undersøgelsen rummer interessante fakta om krydstogtgæsternes adfærd, når de kommer til Rønne. Den indsigt vi her får, kan hjælpe alle der arbejder med krydstogtturisme til at skærpe opmærksomheden omkring, hvad krydstogtgæsterne gerne vil have og dermed hvordan vi som ø kan skabe en god forretning omkring krydstogtturisme. Undersøgelsens data vil vi arbejde videre med i Cruise Network Bornholm”

Undersøgelsen, som er udarbejdet af analysevirksomheden G.P. Wild, er baseret på interviews med krydstogtgæsterne på skibene efter de har besøgt destinationerne.

Krydstogtsæsonen 2019, som starter til påske, ser i øvrigt rigtig god ud. Rønne Havn har modtaget bookinger på 50 anløb af krydstogtskibe med anslået 30.000 passagerer og 15.000 besætningsmedlemmer. Dette er en stigning på ca. 50% i forhold til 2018.

Spørgsmål til ovenstående pressemeddelelse bedes rettet til
Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph 24271004, pernille@bornholm.info eller Peter Juhl, 56930341 eller peter@bornholm.info

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00