Bornholms Julemarked

I 2021 åbnede Bornholms Julemarked for første gang. Julemarkedet er en årligt tilbagevendende begivenhed og en ny tradition for både bornholmere og turister i alle fire adventsweekender op til jul.

Bornholmske produkter og masser af dansk julestemning

Fra 2021 vil det årlige julemarked blive afholdt på Nexø Havn med bornholmske produkter, nordisk stil og masser af dansk hyggestemning. Hvert år vil der præsenteres nye tiltag, som kan betage gæsterne og være med til at sikre den gode oplevelse. Kernen vil bestå af 35-40 boder med et sortiment af produkter i høj kvalitet. Bornholms Julemarked vil tilbyde besøgende en god mulighed for at finde den perfekte julegave med et udpluk af bornholmsk kunsthåndværk, spændende fødevarer og andre lokale produkter. Ønsker gæsterne en pause og en bid mad vil der også være lokale fødevarer, drikke og underholdning.

2021 bliver julemarkedets første år

Som følge af corona-restriktionerne blev Bornholms Julemarked aflyst i 2020. Det giver dog et helt år ekstra til at forberede julemarked i 2021. I julemarkedets første år vil der være 35-40 boder og madvogne, som vil blive fordelt over Nexø Havn (markeret med grønt på kortet herunder). I boderne er der en stor variation i sortiment med alt til gæsternes juleoplevelse og -stemning. Nexø Havn vil blive blive det sted, hvor den nordiske julestemning kan opleves fuldt ud, og hvor både bornholmere og turister vil finde alt til julen inkl. pynt, julegaver, værtindegaver, delikatesser, søde sager, lækre små retter, etc.

Området bliver pyntet med lystræer, julekæder, bålfade, flis på vejen osv. for at skabe den helt rigtige julestemning. Havnen er derfor overdådigt pyntet op til julemarkedet og vil have forskellige underholdningsarrangementer på programmet i perioden. Nexø bys erhvervsliv bakker stærkt op om projektet, og vil også sikre, at hele byen emmer af jul med pynt, boder og underholdning rundt om i byen. Bornholms Julemarked starter med afholdelsen af en åbningsfest, hvor der vil være ekstra underholdning på havnen, tænding af julelys, julemandens ankomst og udvidede åbningstider i alle byens butikker.

12 dage med julemarked i november-december

Bornholms Julemarked vil finde sted i de fire adventsweekender der leder op til juleaften 2021. Datoerne er:

 • 26.-28. november 2021
 • 3.-5. december 2021
 • 10.-12. december 2021
 • 17.-19. december 2021

Julemarked med bred opbakning

Bornholms Julemarkedet gennemføres af Pernille Bülow A/S  i samarbejde med Foreningen Østlandet, Nexø Havn, Destination Bornholm, Bornholms Regionskommune, Business Center Bornholm, projektet “Bornholm ud i verden”, samt en række fonde.

Bornholms Julemarked støttes også af Madam Stoltz, Inhouse Bornholm, Expert/Punkt1 Nexø, Nexø Herremagasin, Bergman Bog og Idé, Bager Mortensen, Zjoos Nexø, Brillehûzet, Bygma Nexø, Begravelse Bornholm, Kvickly Nexø, Bornholmtours, Holst Blomster, Havnen8, Oh Oak, Zelmer Olsen, Den erhvervsdrivende fond Møbelfabrikken, Bornholms Revision, JL Energy, Bornholmslinjen, Bornholm ud i verden, Erhvervsgruppe Øst, Nexø og omegns borgerforening, Østbornholms Turistforening, Fonden for beskæftigelsesfremmende initiativer på Bornholm og Nexø Håndværkeres Venneforening.

Mange gæster til julemarked

I Tyskland har julemarkeder et stort antal besøgende og er meget populære på grund af det høje kvalitetsniveau, et niveau hvor Bornholm Julemarked også vil være. I 2020 forventes det, at der i de fire adventsweekender kommer 40.000 ekstra vinterturister til Bornholm. Ud af disse forventes halvdelen (20.000) at besøge julemarkedet og samtidig forventes det at hver fjerde bornholmer (10.000) vil besøge julemarkedet, hvilket giver et samlet besøgstal på ca. 30.000. Fordelt over julemarkedets 12 åbningsdage forventes der at komme ca. 2.500 besøgende pr. dag. Til sammenligning er der følgende antal besøgende på andre danske julemarkeder:

 • Egeskovs julemarked på Fyn: 30.000 besøgende over tre weekender
 • H.C. Andersen Julemarkedet: 50.000 fordelt over de to første uger i december
 • Jul på Kronborg i Helsingør: 20.000 besøgende de to første weekender af december

Det praktiske

Nexø Havn vil emme af jul i de fire adventsweekender, men der er også nogle praktiske foranstaltninger i forbindelse med afholdelsen af julemarkedet, som Bornholms Julemarked er ansvarlig for:

 • Der vil være opstillet lys, oplysningsskilte, toiletvogne, containere til affaldshåndtering osv.
 • I åbningstiden, vil der være en pedeller tilknyttet til at fylde op i bålfade, sikre området er rent og pænt samt hjælp, hvis der er noget galt med hytter, lys eller lign.
 • Området vil blive sikret så godt som muligt mod COVID-19 smitte ifht. hvordan hytterne placeres, at der sikres mest muligt plads ved de forskellige områder, at underholdningen spredes til flere områder, at der er håndsprit ved alle boder osv.
 • Der vil være indhentet myndighedsgodkendelser til området så som brandveje, flugtveje, parkering osv. som også markeres tydeligt
 • Der er sørget for parkering til ved den store stejleplads foran Klunserkongen og Værftet

Bæredygtig profil

Bornholms Julemarked skal i så høj grad som muligt være et bæredygtigt projekt til glæde for hele Bornholm og øens turister. På selve markedet vil det være muligt at købe flotte økologiske indkøbsnet, så brug af plastikposer minimeres. Der er også designet et juleglas, hvor i der kan serveres både kolde og varme drikke. Al belysning på området er LED og der bruges ikke levende træer i udsmykningen. Mange af boderne og madvognene har også en bæredygtig og økologisk profil, som det bliver mere og mere brugt på Bornholm.

Markedsføring af julemarkedet

Destination Bornholm og Bornholms Julemarked har indgået et tæt samarbejde af julemarkedet, som sikrer at eventen omtales i markedsføringsinitaitiver og kommunikeres til øens overnatningsaktører. Markedsføringen har særlig fokus på tyske turister fra Berlin-området. Læs artiklen om julemarkedet her.

Julemarkedet støttes af flere lokale kræfter, så vi får en årlig tilbagevendende begivenhed alle, både bornholmere og turister, ser frem til.

Mediekit til Bornholms Julemarked 2021

Destination Bornholm har i samarbejde med Bornholms Julemarked forberedt en mediekit, hvor der findes korte tekster, grafik og billeder, som kan bruges på egne kanaler (hjemmeside, nyhedsbrev, sociale medier m.v.) til at omtale Bornholms Julemarked. Download mediekit her, eller klik på gave-ikonet herunder:

I dette medie kit findes der materiale på dansk og tysk.

Du kan også se elementerne i mediekittet her:

Guide til markedsføring af Bornholm som vinterø

Bornholm som en rejsedestination om vinteren har noget helt andet at byde på end Solskinsøen en højsommerdag i juli. Destination Bornholm har udarbejdet to guides til markedsføring af Bornholm som vinterdestination. De kobler analyser af både det danske og tyske markedets rejseadfærd med relevante reasons-to-go for Bornholm.

Download den danske brandinguide for vinterøen Bornholm her, og download den tyske guide her.

Få mere information om Bornholms Julemarked

Har du spørgsmål til afholdelsen af Bornholms Julemarked, eller ønsker du at komme i betragtning til leje af en bod, kan du kontakte Marketing Manager Trine Maymann på tlf. 56 44 04 44 eller mail trine@pernillebulow.dk.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00