Ikke siden midten af 90’erne har Bornholm haft så mange kommercielle overnatninger

12,6 % flere overnatninger på Bornholm i 2019 i forhold til 2018 gør øen til en af landets absolutte højdespringere blandt alle kommuner.

De kommercielle overnatningstal for 2019 (gældende for enheder med mere end 40 senge) viser det, som vi nok havde på fornemmelsen allerede; 2019 gav et markant løft til turismen på Bornholm, og der var således 12,6 % flere kommercielle overnatninger end i 2018.

Dermed lød det samlede overnatningstal på de kommercielle overnatningssteder på ca. 1,7 mio. i 2019. Det er knap 200.000 flere overnatninger end i 2018. At overnatningerne samtidig var i vækst henover hele året er et ekstra stort plus.

Forklaringerne på væksten er flere, men Bornholm er et stærkt brand, som er kendt og elsket af mange. Markedsundersøgelser viser også, at Bornholm opleves som en ø, der til stadighed udvikler sig, og som har meget at byde på. Men undersøgelserne har dog også igen og igen vist, at en væsentlig barriere for at forløse potentialerne omkring Bornholm, har været prisen for at komme til Bornholm. Med de billigere færgebilletter og også Bornholmslinjens beslutning omkring helårssejlads på Sassnitz-Rønne er øen blevet tilgængelig for langt flere, og især danske og tyske gæster bidrager til den store stigning.

Det nok mest glædelige ved de flotte tal er, at overnatningerne er i vækst henover hele året. Og særlig efterårsmånederne og vintermånederne udvikler sig særdeles positivt.

2019 blev i øvrigt også rekordår for Danmark samlet set. Hele 56 mio. overnatninger blev det til på landsplan og en stigning på 4% på det samlede overnatningstal. Bornholm er med 12,6% stigning på de kommercielle overnatninger blandt de kommuner, der oplever de absolut største vækstrater.
Destination Bornholm er naturligvis meget tilfredse med de flotte tal. Direktør Pernille Kofod Lydolph udtaler:

Jeg synes, at vi alle har grund til at være glade og tilfredse. Når overnatningerne bliver flere, styrker vi omsætningen på Bornholm og nye jobmuligheder bliver skabt. At væksten samtidig er fordelt over hele året, er meget positivt og ligger helt i tråd med vores strategi og taktiske arbejde”

Tallene inkluderer ikke de mindre kommercielle overnatningssteder med under 40 senge, ligesom de ikke-kommercielle overnatninger heller ikke indgår tallene.

Kilde: Danmarks Statistik og CRT

Spørgsmål til ovenstående pressemeddelelse bedes rettet til Destination Bornholm,
Pernille Kofod Lydolph 24271004 eller pernille@bornholm.info eller presseansvarlig Helle Mogensen 56930367 eller hellem@bornholm.info

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00