Bornholms turismestrategi 2020-23

Destination Bornholm har netop præsenteret Bornholms turismestrategi for de kommende 3 år. At gøre Bornholm attraktiv hele året, samt at intensivere samarbejdet om markedsføring især udenfor sommerperioden, er væsentlige fokusområder.

Bornholm er en helstøbt og komplet turistdestination. Øen har en lang række styrkepositioner, som skaber et væld af tilbud til mange forskellige typer gæster. Det skal udnyttes – hele året.

 

Bornholm er i dag et stærkt brand, som mange kender, og mange har Bornholm ”top of mind”, når feriedestinationen skal vælges. Det er vigtige forudsætninger i kampen om gæsterne, og det afsæt skal fastholdes og udbygges. Forventningerne til de kommende år er en årlig vækst på 5 %, målt på overnatninger. En ambitiøs målsætning fordi overnatningskapaciteten, i den mest efterspurgte periode, stort set er udsolgt. Netop derfor er der fokus på forår, efterår og vinter. Flere gæster i disse perioder giver en bedre belægning samt større indtjening for øens overnatningssteder, og det gavner generelt alle led i værdikæden omkring turisme. På længere sigt sikrer det mulighed for længere ansættelser og flere jobs. Det styrker den samlede ø.

For at det kan lykkes, skal der arbejdes både med brandingen og markedsføringen, men også med indsatsområder i forhold til produktudvikling.  En række indsatsområder fastholdes som fx madkultur og outdoor, men derudover er også kommet til. Her kan fx nævnes: vinterturisme, kunst og kultur samt klima og miljø.

Direktør hos Destination Bornholm Pernille Kofod Lydolph udtaler

Vi er nået langt, men vores ambition er at nå endnu længere, særlig i foråret, efteråret og om vinteren. Takterne og retningen er der, så nu skal vi bygge på”

Et eksempel på dette, er at der allerede i vinteren 2019-2020 er fokus på pressebesøg fra både dansk og udenlandsk presse. Mediernes interesse for Bornholm er stor, også om vinteren. Således besøgte hele 13 tyske medier øen i december og det er der allerede kommet flere omtaler ud af.

528.000 gæster besøgte Bornholm i 2010 mod hele 624.000 i 2018. Turismen på Bornholm genererer i dag 2,6 mia i omsætning og skaber 3000 årsværk. I 2014 var tallene henholdsvis 1,8 mia og 2000 årsværk. ( Kilde: CRT )

Du kan finde Bornholms Turismestrategi 2020-2023 her: https://bornholm.info/erhverv/om-os/

 

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00