Bornholms Skytteforeninger

10. March 2018 - 10. March 2018

in Danish ? Translate here

Lørdag 10. marts  2018 kl. 12 holder mangeårige skytte – ja født ind i en skytteforeningsfamilie – Helge Jensen Dahl foredrag med titlen ”Bornholms Skytteforeninger”.

Vi fortsætter dermed  rækken af foredrag om en af Bornholms vigtigste ”grundstene” – foreningerne. Foreningerne har  i høj grad og tegner stadig en vigtig del af Bornholm liv. Det er på mange måder limen, der holder vores samfund og samfundsliv kørende. I foreningerne mødes vi, lærer hinanden at kende, lærer at være sociale, indgår i grupper osv.

Livslang skytte Helge Jensen Dahl fortæller denne lørdag om baggrunden for skytteforeningerne – Danmarks ældste foreninger. Skytteforeningerne er Danmarks ældste idrætsorganisation, stiftet i 1861. Foreningernes formål var langt ind i 1900-tallet at styrke befolkningens forsvarsvilje og -færdigheder for at sikre Danmarks nationale selvstændighed; fra 1992 har foreningernes formål været at fremme det folkelige foreningsarbejde. I 2013 fusionerede De Danske Skytteforeninger med DGI.  Skydebaneforeningen Danmark organiserer medlemmers baner og faciliteter, mens stævner, turneringer mv. afholdes i DGIs regi.

Helge Jenssen Dahl beretter om udviklingen på Bornholm. Om mesterskaber, udbygninger af skydebaner og ikke mindst besværligheder under 2. Verdenskrig.

Vel mødt.  Lørdagsforedragne er gratis for børn og medlemmer af Bornholms Museumsforening. Ellers betales der entre.

When:

10
Mar

12:00 - 14:00


Adresse:

Sankt Mortens Gade 29
3700 Rønne


Tags: Museum, Rønne

Related events

Find other exciting events on Bornholm.

0
You have no favorites
You have 1 favourite
You have 0 favourites
Send us an e-mail
Write to us.

Send us an e-mail:

info@bornholm.info

Tourist information
Call us
Call us

On the phone:

(+45) 56 95 95 00